Gazete Vatan Logo

Kaldırımda beklerken cipin altında kaldı

8 yaşındaki Melike, alışveriş yapan annesini bekliyordu. Hakimiyetini yitiren Land Rover marka bir cip kaldırım kenarında park halindeki otomobile çarptı. Sonra da Melike’yi altına alarak mağazaya daldı

Melike henüz 8 yaşındaydı. Alışverişe giden annesi ve ablasının peşine o da takıldı. Anne Fatma Yayla, Melike ve 15 yaşındaki diğer kızı Merve’yle Kartal’da hediyelik eşya satan mağazaya girdi. Melike bir süre sonra sıkılınca çıkıp dışarıda beklemeye başladı. Bir cipin kaldırıma çıkıp kızını ezeceğini aklına bile getirmeyen anne her şeyden habersiz alışveriş yapıyordu.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ
Ancak trafik canavarı küçük kızı mağazanın önünde buldu. Land Rover marka cipin sürücüsü 23 yaşındaki Behiç Sadıkoğlu, mağazanın bulunduğu Gümüş Sokak’ta yokuş yukarı giderken direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Sağa sola yalpalayan cip önce yol kenarında park halinde duran bir otomobile çarptı. Rampa olmasına rağmen hızını alamayıp kaldırımı aşarak mağazanın önünde resimlere bakan Melike’yi altına aldı ve ancak mağazanın içine girerek durabildi. Cipin altında sürüklenen küçük kız olay anında can verdi.

’ÖNÜME ÇOCUKLAR ÇIKTI’
Melike’nin yakınları rampa çıkan bir cipin nasıl bu kadar hızlı gittiğine tepki gösterip “Şoför ya alkollü ya da haplı veya araç çok hızlı olabilir” diye tepki gösterdi. Ancak yapılan muayenede sürücü Sadıkoğlu’nun alkollü olmadığı tespit edildi. Behiç Sadıkoğlu’nun ifadesinde, “Düğün kasetlerini almaya gidiyordum. Bu sırada önüme karşıdan karşıya geçmek isteyen çocuklar çıktı. Çocuklara çarpmamak için yol kenarında park halinde bulunan bir arabaya vurdum. Çarpmanın etkisiyle aks kırıldı. Otomobil kontrolden çıkarak kaldırıma savruldu” dedi. Almanya’da yaşayan ve bir süre önce İstanbul’a dönüş yapan Behiç Sadıkoğlu yeni evli ve Taksim’de gemi şirketlerine kaptan ve mürettebat sağlayan bir şirketin ortağı.

’CANIMIZ GİTTİ’
Kartal Merkez Camii imamının kızı olan Melike Yayla, dün toprağa verildi. Aynı camide yapılan cenaze töreninde ağabey Muhammed Yayla sinir krizi geçirdi. Kardeşinin tabutuna sarılan Yayla, “Gitti canımız” diyerek gözyaşı döktü. Kazada kızını kaybeden Ahmet Yayla da çok bitkindi. Melike’nin ölümüyle sarsılan anne Fatma Yayla ve abla Merve Yayla ise cenazeye katılamadı.

POLİS ÜNİFORMASI GİYDİRİLDİ
Kaza sonrası gözaltına alınan sürücü Behiç Sadıkoğlu’na Kartal Polis Merkezi’nden sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken linç olasılığına karşı polis üniforması giydirildi. Sadıkoğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kartal H Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Haberin Devamı