Gazete Vatan Logo

Kahveciye sokak ortasında infaz

Yaraladığı arkadaşının kardeşi tarafından 10 ay sonra öldürüldü

Bursa'da 48 yaşındaki İsmail Kocatepe, geçen yılbaşında ayağından yaraladığı 42 yaşındaki Kamil Gülcaner'in kardeşi Kenan Gülcaner tarafından 3 kurşunla vurularak öldürüldü. Kocatepe'nin yaralama suçundan aldığı 10 aylık adli gözetim süresinin geçen ay dolduğu anlaşıldı.

Dün gece yarısı merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı tarihi Cumalıkızık Mahallesi'nde meydana gelen olay şöyle gelişti:

Kahveci İsmail Kocatepe, geçen yılbaşı gecesi birlikte içki içtiği aynı köyde oturan Kamil Gülcaner'le omuz atma tartışmasıyla kavgaya tutuştu. Belindeki tabancayı çeken Kocatepe, Gülcaner'i sağ ayağından vurdu. Hayati tehlikesi bulunmayan Gülcaner, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, Kocatepe ise `ruhsatsız silah taşımak' ve `adam yaralamak' suçlarından gözaltına alındı.

Yaralının hayati tehlikesinin bulunmaması ve davacı olmaması nedeniyle Kocatepe, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca savcılık Kocatepe'nin 10 ay adli gözetimde tutulmasına, her gün Otosantit Jandarma Karakolu'na giderek her gün imza vermesine karar verildi. Her gün jandarmaya imza veren ve adli gözetim süresi geçen ay dolan İsmail Kocateper, aynı sokakta oturduğu Kamil Gülcaner'in kardeşi Kenan Gülcaner'le karşılaştı.

İki taraf arasında önceki olay nedeniyle başlayan tartışma bir anda küfürleşmeye dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki tabancayı çıkaran Kenan Gülcaner, daha önce ağabeyini yaralayan İsmail Kocatepe'ye 3 el ateş edip, olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan Kocatepe olay yerinde can verdi. Silah seslerini duyan çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Gülcaner'in yakalanması için soruşturma başlatılırken, Kocatepe'nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Haberin Devamı