Gazete Vatan Logo
Magazin Kahve ile sanatın arasında gizli bağ!

Kahve ile sanatın arasında gizli bağ!

Kahvenin sanat üreten insanlar için ilham verici bir yanı vardır her zaman... Bundan yola çıkan Nero, ünlü çağdaş sanatçı Dario Agrimi’yle iş birliğine giderek ilham atölyesini hayata geçirdi...

Kahve ile sanatın arasında gizli bağ!

Akdenizli lezzetleri, farklı kahve çeşitleri, dikkatle seçilmiş müzikleri ve özel lokasyonlardaki mağazalarıyla kahve severlere farklı bir alternatif sunan Caffe Nero, sanatı desteklemek amacıyla S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir “İlham Atölyesi” gerçekleştirildi. Sabancı Üniversitesi ve Vakko Esmod Moda Akademisi Moda Tasarımı ve Yönetimi Diploma Programı öğrencileri ile Hardan Art Team sanatçılarının katılımıyla düzenlenen atölye kapsamında Venedik Bienali dahil olmak üzere pek çok ünlü galeride sergi gerçekleştirmiş İtalyan çağdaş sanatçı Dario Agrimi öncülüğünde koku, tat ve ilham arasındaki ilişki deneyimlendi.

‘Tat ve koku ile keşif yapabilirsiniz’

Kahveyi merkezine alan interaktif atölyenin ilk bölümünde, Caffe Nero Türkiye Operasyon Müdürü Uluç Yüksel Ardahan, kahve kültürü ve kahvenin tarihçesini katılımcılara aktardı. Atölyede kahvenin içindeki asidite, kıvam ve kokunun birlikte kahveye lezzet verdiği, kahvenin kokusu ve lezzetini, kahve çekirdeğinin cinsi, çekirdeğin yetiştiği bölge, kavrulma süresi ve farklı demleme yöntemleri gibi pek çok faktörün etkilediği deneyimlendi.

Haberin Devamı

Atölyenin en ilginç bölümünde katılımcılar, kahvenin içinde bulunan aromaları kokladı ve yedi farklı bölgeden gelen Caffe Nero kahve çekirdeklerini farklı demleme yöntemleriyle tattı. Kahve tadımının incelikleri de öğretildiği etkinlikte, katılımcılar önce derin bir nefes alarak kahveyi kokladı, sonra tadını daha iyi alabilmek için höpürdeterek bir yudum aldı. Farklı tat ve kokuların kişide farklı duygular uyandırdığını gözlemleyen katılımcılar, duygularını ünlü İtalyan sanatçı Dario Agrimi ile ete kemiğe büründürdü.

‘İlham almak için obje gerekmiyor’

Atölyenin son bölümünde kahveden ilham alan Dario Agrimi, sanatçı adaylarının farklı aromalarla hissettikleri farklı duyguları resmetmesini istedi. Kahvenin içinde bulunan aromalar tek tek tadıldı, ilham dolu resimler çizildi. Atölye büyük bir tuvalin tüm katılımcıların birlikte renklendirmesiyle son buldu. Kahveyle sanatı buluşturan atölyeye katılan öğrenciler, atölyenin ilham konusunda bakış açılarını değiştirdiğini düşünüyor. Atölye sayesinde ilham almak için bir objeye ihtiyaç duymanın gereksiz olduğunu fark eden öğrenciler, atölyenin onlara yaratıcılık kazandırdığını belirtti. Gündelik hayatta içtiğimiz bir kahvenin ya da tattığımız bir besinin bile ilham kaynağı olabileceğini deneyimleyen gençler, bu duyguları sanatlarına yansıtabileceklerini gördü.

Haberin Devamı