Gazete Vatan Logo

Kahramanmaraş'ta büyük yangın

Kahramanmaraş'ın Terziler Sitesi'ndeki bir iplik firmasına ait pamuk deposunda büyük bir yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın 3 saatlik çalışmanın sonunda kontrol altına alınabildi

Kahramanmaraş'ta büyük yangın

Kahramanmaraş'ta iplik fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmeye çalışıldı. Fabrikasının pamuk deposunda çıkan yangın 3 saat süren söndürme çalışması sonrası ancak kısmen kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, fabrikanın duvarlarını kırarak yangına müdahale etti.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Kahramanmaraş'ta saat 21.00 sıralarında bir tekstil fabrikasının depo bölümünde başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin 4 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Depoda pamuk ve elyaf balyalarının bulunması nedeniyle yangını güçlükle kontrol altına alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, soğutma çalışmaları sürdürüyor.

"HER TARAFTAN MÜDAHALE EDİYORUZ"
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına almak için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
İtfaiye ekiplerinin, ihbarın ardından 4 dakikada olay yerine geldiğini ifade eden Küçükönder, şunları belirtti:
"Şu anda 30 araçla yangına müdahalemiz devam ediyor. Burada çok miktarda elyaf, pamuk ve sentetik balya halinde malzemeler var. Son derece yanıcı ürünler bunlar. İş makineleriyle fabrikanın duvarlarını yıkıp, yangına her taraftan müdahale ediyoruz. Şu anda kontrol altına aldık diyemeyiz. Fabrikanın işletme bölümüne sıçramaması için çalışıyoruz. Buradaki alan çok geniş, inşallah kısa sürede kontrol altına almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Haberin Devamı