Gazete Vatan Logo

Kahramanlara gözyaşı

K.Irak’ta PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan uzman çavuşlar Tayfur Uluçay ve Hakan Ergin gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı

Kahramanlara gözyaşı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin karşısında, sınırın diğer tarafında bulunan Basyan ve Avaşin bölgelerinde oluşturulan askeri üs bölgelerin yol yapım çalışması sırasında bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu Adana-Koza nüfusuna kayıtlı İstikam Uzman Çavuşlar Tayfur Uluçay (29) ve Giresun nüfusuna kayıtlı Hakan Ergin şehit oldu. Şehit uzman çavuşlar için dün sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Kahraman, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri, asker, polis ve şehitlerin yakınları katıldı. Törende şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin ardından dualar edildi.

Askerler ve özel harekat polisleri tarafından tekbirler getirilerek helikoptere konulan şehit uzman çavuşlar Tayfur Uluçay ve Hakan Ergin’in Türk bayrağına sarılı tabutları Van’a, oradan da uçakla toprağa verilmek üzere memleketleri Adana ve Giresun’a gönderildi.

Haberin Devamı

Köyüne gömüldü

Şehit Ergin’in cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Şehit babası Ahmet Ergin ile şehidin kardeşleri, taziyeleri kabul etti. Annesi Aynur Ergin ise oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Ergin’in cenazesi köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

‘Onlar hançerdi...’

Kuzey Irak operasyonunu yöneten Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayanç törende şöyle konuştu: Onlar terör örgütünün ciğerine hançer saplamış iki kahramandı. Operasyon bölgesinden yeni geldim. Hudut kartalları komandolarımız çok ciddi görev icra ediyorlar. Orada yeni üs bölgeleri açıldı. Sınır ötesindeki kontrolsüz alanlarda, kontrolün daha iyi sağlanması ve lojistiğin devamı için yollar çok önemli. Şehitlerimizi çok kez kendim gördüm. Bir teğmenimiz de yaralı. Hastanede tedavi görüyor. Ruhları şad olsun. Ben hem kederli ailesine hem de sevenlerine sabırlar diliyorum. Bugün de yine hudut ötesinde sıcak temas vardı. Oradaki tüm arkadaşlarımıza da Allah güç, kuvvet versin.

Haberin Devamı

CENNETTE BULUŞTULAR

K.Irak’ta şehit düşen Uzman Çavuş Hakan Ergin, TSK’ya arkadaşları Bekir Kelleci ve Süleyman Kul’la katılmıştı. Kelleci ve Kul iki yıl önce şehit düştü, üç arkadaşın benzer kaderi yürek burktu

Giresunlu Bekir Kelleci, Süleyman Kul ve Hakan Ergin, asker olmaya birlikte karar vererek, askerlik şubesine başvuruda bulundu. Sınavları kazanıp uzman çavuş olan Bekir Kelleci ve Süleyman Kul Mardin’de, Hakan Ergin ise Malatya’da göreve başladı. Uzman Çavuş Bekir Kelleci, 3 Nisan 2016 tarihinde, Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin, tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit oldu. Cenazede arkadaşının fotoğrafını taşıyan Uzman Çavuş Süleyman Kul da 3 hafta sonra Nusaybin’de tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. Dün ise Irak’ın kuzeyindeki Basyan ve Avaşin bölgelerinde oluşturulan üs bölgelerinin yol yapım faaliyetleri sırasında, PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu Uzman Çavuş Hakan Ergin şehit oldu. 3 arkadaşın ortak kaderinin yasa boğduğu aileler, ‘Vatan sağ olsun’ temennilerini yineledi.

Haberin Devamı

Ailede 3 erkek kardeşten biri olan Hakan Ergin, asıl görev yeri olan Malatyadan iki yıl önce geçici görevle Hakkari’nin Çukurca ilçesine gitti. Buradan da Suriye’nin Afrin bölgesine geçip Zeytin Dalı Harekatı’nda görev aldı. İki ay önce Afrin’de görev yapan şehit Ergin, sosyal medya hesabından tank mermisiyle fotoğrafını paylaşıp ‘Türkiye Eynesile selamlar’ diye yazmıştı. Giresun’daki cenaze törenine şehit Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin babası Ali Kelleci de katıldı.