Gazete Vatan Logo
Magazin Kadir İnanır kanser mi?

Kadir İnanır kanser mi?

Ünlü sanatçı ameliyat oldu. Kanser iddialarına sanatçının yeğeni Levent İnanır ve doktoru yanıt verdi

Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır’ın akciğer kanseri olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Uzun yıllar sigara içen İnanır’ın akciğerinde kist tespit edildi. Doktoru, “Kist iyi huylu, ameliyatla alacağız” dedi.

Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Tatar Ramazan gibi efsane filmlerin oyuncusu Kadir İnanır’ın kanser olduğu iddia edildi. Olay basına yansıyınca dün ilk açıklama Kadir İnanır’ın yeğeni Levent İnanır’dan geldi. İnanır, “Zatürre hastalığı biraz abartıldı. Şu anda bel fıtığı ameliyatından çıktı. Gayet iyi geçti. Zatürreye dayalı da ayakta tedavi görüyor. Kanser gibi bir şey söz konusu değil, o evrede değil. Üşütmeye dayalı ciğerinde leke var. Olay abartıldığı kadar ciddi değil. Bize kanser lafı çok ağır geliyor. Amcam zaten 4 ay önce sigarayı tamamen bıraktı. Alkolü de günde bir kadehe indirdi” dedi.

‘Ciğerinde şişlik var’

İnanır’ın bel fıtığı ameliyatını gerçekleştiren doktoru Yunus Aydın ise şunları söyledi: “Kadir Bey 2-3 haftadır akciğer enfeksiyonu geçirmişti. O sırada bizim çok öteden beri takip ettiğimiz özel bir problemi de vardı. Bu, bel fıtığı dediğimiz olay. Aynı zamanda kanal darlığı da ayak bileğinde güçsüzlüğe neden olunca, akciğerdeki enfeksiyonu kontrol ettikten sonra, bel fıtığından ameliyat etme kararı aldık. Akciğerlerindeki olay araştırıldı, çok da önemli olmadığına karar verildi. Cuma günü de, akciğerlerinde küçük bir operasyon yapılacak. Akciğerde büyük bir problem yok. Bu duruma hemen kanser demek doğru değil. Akciğerinde nispeten iyi huylu bir şey çıktı. Eğer ciddi bir şey olsaydı, ameliyat yapmama izin vermezlerdi. Geniş bir akciğer kanseri olmuş olsaydı biz bu ameliyatı yapamazdık. Biliyorsunuz akciğerin bazı kanserlerine ameliyat bile yapılmaz. Bu, küçük bir şey, çıkartılacak. Bir problem yok. Biz, kanser kelimesine genel anlamda tümör diyoruz. O bölgede küçük bir şişlik var. Çok küçük, etrafa yayılmamış. Yapılan çalışmalarda da bir problem olmadı. Cuma günü Kamil Kaynak, endoskopik bir operasyonla alacak. Kadir İnanır setlere kısa zamanda dönecek merak etmeyin. Orada bir problem yok.”

Aydın, ”Anjiyo yapıldı mı?” sorusu üzerine de, anjiyo yaptıklarını, her şey pırıl pırıl olduğu için de ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sigarayı bırakmıştı

Kadir İnanır’a 6 yıl önce 4 damarı tıkalı olduğu için stent takılmıştı. Doktorları İnanır’a “Acil sigarayı bırakmalısın” demiş ancak ünlü oyuncu azaltmadığı gibi arttırmıştı. 4 ay önce de solunum güçlüğü, öksürük şikayetiyle doktora giden İnanır’ı doktorları sigara konusunda yine uyarmıştı. Bu kez uyarıyı ciddiye alan İnanır sigarayı tamamen bırakmıştı.

4 yapraklı yonca ne dedi?

TÜRKAN ŞORAY: Kadir İnanır benim için çok değerlidir. Hep sağlıklı, mutlu yaşamasını isterim. O her zaman bizim aslanlar gibi, yakışıklı, güzel bakışlı Kadir İnanır’ımızdır.

HÜLYA KOÇYİĞİT: Kadir İnanır benim gözbebeğim canım arkadaşımdır. Çok yakın zamanda beraberdik. Sigarayı bıraktığını artık sağlıklı yaşama geçtiğini söyledi. O hastalığı konduramıyorum.

FATMA GİRİK: Bir şey söylemek için çok erken hasta olup olmadığını bile bilmiyoruz. Hasta olsa bile Kadir onu sevenlerinin duası, kendi azmiyle yok eder. Onu sevgiyle kucaklıyorum.

FİLİZ AKIN: Sanatçılara dadandı bu hastalık son zamanlarda. Çok üzücü. Yüksek moralle daha kolay atlatılır. Akciğer çok tedavi edilebilir bir kanser türü. Arkadaşıma geçmiş olsun diyorum.

Haberin Devamı