Gazete Vatan Logo

Kadınlar 3 boyutlu ruj, erkekler dipliner yaptırıyor

Kadınlar 3 boyutlu ruj, erkekler dipliner yaptırıyor

Kalıcı makyaj uzmanı Rengin Yılmaz hem kadınların hem de erkeklerin en çok tercih ettiği kalıcı makyaj türlerini ve dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Kalıcı makyajın insanlık tarihi kadar eski bir geçmişi var. M.Ö. iki binli yıllardan kalmış kalıntılarda bile bu işlemin uygulandığına dair bulgulara rastlanmak mümkün. 10 yıldır kalıcı makyaj üzerine çalışmalar yapan ve eğitimler veren Rengin Yılmaz kalıcı makyaj yaptırmak isteyenleri sağlıkları açısından uyarıyor. Yılmaz, uygulamayı yaptıranların hijyen koşullarına ve kullanılan malzemelerin, pigmentlerin organik olması ve malzemelerin tek kullanımlık olması gerektiğini söylüyor. Kalıcı makyajda en çok tercih edilen bölgenin kaş olduğunu belirten Yılmaz, bu konuda da dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor; "Kaşta kalıcı makyaj yüz şekline göre yapılıyor mu çok dikkat etmek gerekir. Kaş gözün çerçevesidir. Bütün yüzün ifadesini kaşlar verir. Kaş şeklinize göre daimi olarak kızgın, üzgün ve yorgun görünebilirsiniz. Kaşınıza ufak dokunuşlarla yüzünüzü daha bakımlı, enerjik ve sağlıklı hale getirebilirsiniz. Önemli olan cilt renginize uygun kıl rengi ve doğal kaş formatınızın dışına çıkmadan doğal ifadenizi yakalamaktır. Bir de kaş rengi sadece siyahtan ibaret değildir. Üstelik bizler hiç siyah kullanmayız. Yüzlerce çeşit doğal kaş rengi bulunmaktadır”.

Haberin Devamı

DUMANLI GÖZ MAKYAJI REVAÇTA

Kalıcı makyaj can yakan bir uygulama değil ve iki yıla kadar dayanabiliyor. Rengin Yılmaz kadınlar kadar erkeklerin de bu uygulamaya ilgi gösterdiğini ve sevdiğini söylüyor. Kadınlar kaş, kirpik, göz altı ve yanak uygulamarına yoğunlaşırken, erkekler de hem saç hem de dipliner uygulamarına yoğunlaşmış durumda. Son dönemdeki trendeler hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Göze sadece kalıcı eyeliner yaptırmak yeterli değil, en çok tercih edilen uygulama; far görüntüsüyle kalıcı dumanlı göz makyajı. Dudaklarda ise dudak kalemi görünümü yerine makyaj 3 boyutlu ruj görüntüsü. Ayrıca ince dudaklara doğal renkler ile hem kalın hem de simetrik görüntü sağlanıyor”.

Haberin Devamı