Gazete Vatan Logo

Kadına şiddet bitmek bilmiyor

Birbiri ardına işlenen kadın cinayetlerine ikisi daha eklendi. Bodrum’da Funda Altınbezer eski sevgilisi tarafından öldürüldü. Muğla’da ise Menekşe Y. iki çocuğunun babası tarafından katledildi. 2015’te öldürülen kadın sayısı 114’e çıktı!

113 Başından vurdu canına kıydı

Bodrum Gümüşlük Mahallesi Gümsan 2 Sitesi’nde meydana gelen olay şöyle gelişti: Funda Altınbezer, arkadaşı Özge Koçeli’nin evine doğum gününü kutlamaya gitti. Eve bir süre sonra Altınbezer’in eski sevgilisi Muhlis Kızan da (32) gelince aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Koçeli evden yardım istemek için hızla sokağa çıktı. Kısa bir süre sonra evden silah sesleri duyuldu. Koçeli ve site görevlileri eve geldiğinde Altınbezer ile Kızan’ı kanlar içinde buldu. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Altınbezer ve Kızan’ın öldüğü belirlendi. Ekiplerin yaptığı araştırmada Kızan’ın Altınbezer’i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar ettiği ortaya çıktı. Koçeli ise, doğum gününde meydana gelen olay ile şoke oldu. Altınbezer ve Kızan’ın cenazeleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Haberin Devamı

Muhlis Kızan’ın twitter’da Aziz Nesin’e ait “Ne ölünün arkasından konuşulur, ne de gidenin. Çünkü ha ölmüştür, ha gitmiştir kalan için” sözlerini paylaştığı görüldü. Funda Altınbezer ise 30 Mart’ta “Ne içmesini bilen var, ne de sevmesini” ile “Bu dünya ne sana ne de bana kalmaz” sözlerini paylaşmıştı.

114 Eşini boğdu teslim oldu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşanan olay dün sabaha karşı 05.00 sıralarında gerçekleşti. Biri 3 diğeri 1 yaşında 2 çocuk babası inşaat işçisi Ali Rıza Y. (29), yatağında uyuyan eşi ev kadını Menekşe Y.’yi (26) elleriyle boğarak öldürdü. Ali Rıza Y. saat 06.50 sıralarında polisi arayıp olayı bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekiplerince gözaltına alınan Ali Rıza Y. emniyete götürüldü. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Menekşe Y.’nin öldüğü belirlendi. Menekşe Y.’nin cesedi, evde yapılan inceleme sonrası otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Ali Rıza Y.’nin emniyetteki ifadesinde cinnet getirdiğini söylediği belirtildi. Çiftin ev sahipleri Fikret Seçkin ve Suna Seçkin, “Üç yıldır kiracımız olarak oturuyorlardı. Akşam da evin önünde hep birlikte oturduk. Sabah polis bizi uyandırdı. Şoke olduk. Böyle bir şey yapacak kişi değildi” dedi.

Haberin Devamı