Gazete Vatan Logo

Kadife kışına hazır olun

Bu sezon dolaplara kadife parçalar giriyor. Hazır giyimden haute couture’e kadar tüm parçalar kadifeden oluşuyor. İster askılı bir elbise isterse pantolon olsun kadife kışına hazır olun

Kadife kışına hazır olun

Seksi elbiseler

Kadife elbiseler sezonun demir başını oluşturuyor. İster ince askılı ve maxi olsun ister kalın askılı elbiseleri ince üstlerle kombinlemeye hazır olun. Botlar parlaksa kahve tonlarını tercih edebilirsiniz ama mat renkli botlar giyecekseniz kesinlikle koyu yeşili göz ardı etmeyin.

Biraz ciddiyet

Sezonun maskülen havasını kadife takımlarla yaşayabilirsiniz. Özellikle lacivert kadife ceket pantolon takımlar ile iddialı bir hava yakalayabilir, içine giydiğiniz yumuşak kumaşlı bir üst ve topuklu ayakkabılar ile seksi; düz ayakkabı ve gömlek ile erkeksi bir görünüm kazanabilirsiniz. Tulumlar da bu modaya dahil. Sadece kadınlar için değil erkekler için de sezonun en hit modası kadife ceket pantolon takımları. Vanessa Seward ve Altuzarra takımlar istediğiniz ilgi, alakayı ciddiyetinizle çekmenizi sağlayacak.

Salaş ve lüks

Kış sezonunun şüphesiz en eforsuz şıklığı kadife pantolonlar ile kombinlediğiniz gömlek, tişört ve uzun hırkalı stiller olacaktır. Geceden gündüze kadife pantolonlarla kendinize has bir görünüm kazanmanız çok kolay. Current Elliot, Fendi gibi markaların kıskacında kadife pantolonlar ister spor ister resmi bir görünüm için yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Kaban ya da ceket farketmez

Yeni sezon modası geniş paçalı pantalonlar, belki topuklu ayakkabı ya da bot ile kadife ceket kombinlerine bu sezon sıkça rastlayacağız. Özellikle ceketiniz bomber ise bu size sokakta ve işte artı puan sağlayacak. Kaban istiyorsanız o da pudra rengiyle öne çıkıyor. Alexander Wang, Junya Watanabe bomber ceketler ve Isa Arfen kadife kabanlar sezon modasına öncülük ediyor.

Gömleklere lüks dokunuş

Geçen yılki süet gömlekler yerini kadife üst ve gömleklere bırakıyor. Commedes Garçons, Ganni, Saint Laurent gömlek ve üstleriyle rönesansı kot pantolonlara da getiriyor.

Siyah şort, mor etek

Etekler ve şortlarda kadife tek renk olabileceği gibi renkli ya da çiçek baskılı olarak da kullanılabiliyor. Mor ve lila favoriniz olacak. Şort için ise hala önerimiz siyah ve lacivert. ChristopherKane etekte Pierre Balmain ise şortta tasarımlarıyla öncü oldular bile.

Haberin Devamı

Kırmızı pabuçlar

Sezonun diğer bir modası parlak ya da süet bot ve ayakkabılar yerine kadife ayakkabılar da tercih edebilirsiniz. Özellikle davetler için biçilmiş kaftan olacaklar. JasonWu, Stella McCartney ve Asos özellikle kırmızı kadife çalıştıkları ayakkabılarıyla baştan çıkarıcı.

Kafaya takın

Aksesuarlar da süetle buluşuyor ve boyunda biten kolyeler (Choker) ister gömlek ister tişört üzerine hoş bir detay olarak bu sezon öne çıkıyor. Şapkalar da kışa hazırlanırken radarınıza almanız gerekenler arasında. Maison Michel şapkalar, MiuMiuClutch çantalar, topshop’ın şapka ve çanta seçenekleri ile tasarım chokerlar bu amaca hizmet ediyor.