Gazete Vatan Logo
Magazin Kaçırmamanız gereken konserler

Kaçırmamanız gereken konserler

İKSV'nin artık kült haline ggelmiş Müzik Festivali başladı, Caz ise yolda. Birbirinden önemli müzisyenler kulağğınızın pasını silmeye geliyor. Kabarık listede ggideceğğiniz konseri bulamadıysanız işte alternatifler...

■ L’Arte Del Mondo

Müzik Festivali'nin en önemli mekanlarından biri olan Aya İrinı'de konser izlemeden olmaz. Müziğe farklı bir yorum getiren L'Arte Del Mondo orkestrasına mutlaka kulan verin. 21 Haziran'daki konser saat 20.30'da başlayacak.

■ Diana Damrau-Xavier De Maistre

Klasik müziği yakışıklı adamlar da yapar örnek Xavier De Maistre. Arpı çalarken adeta izleyicisini büyülüyor. Yanınana Diana Damrau'yu da aldığında sahnede mucizeler yaratıyorlar. 23 Haziran'daki konser saat 21.00'da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi'nde.


■ Fazıl Say ve Arkadaşları

Ölümünün 60'ıncı yılında edebiyatımızın "büyük öykücüsü" Sait Faik’in eserleri çağımızın önemli bestecisi Fazıl Say ile birleşince ortaya ne çıkacak merak edenlerdenseniz bu konseri kaçırmayın. Özen Yula'nın sahnelediği eserin vokallerinde Birsen Tezer, Serenad Bağcan, anlatıcı olarak da Demet Evgar, Songül Öden, Esra Bezen Bilgin'i duyacağız. Konser Zorlu PSM'de 26 Haziran günü saat 21.00'da başlayacak.


■ Bifo-Yuja Wang



Festivalin kapanışı çok özel bir piyanist ile yapılıyor. İnsanüstü piyano tekniği ile tanınan piyanist Yuja Wang, Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 27 Haziran günü saat 20.30'da Zorlu Center'da olacak.

■ Rumi Suite

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli müzisyenlerden Zülfü Livaneli’nin Mevlana Celaleddin Rumi’nin şiirlerini İngilizce kaleme alıp bestelediği yeni eseri “Rumi Suite-The Eternal Day”in Türkiye prömiyeri kaçmaz. 2 Temmuz'da saat 21.15'de başlayacak olan konser Sepetçiler Kasrı'nda.


■ Hugh Laurie with The Copper Bottom

Nam-ı değer Dr House piyanosu ve büyüleyici sesini yanına alıp 9 Temmuz günü Harbiye Açıkhava'ya konuk olacak. Özellikle sahne performansındaki samimi dili, blues şarkıları ve beklenmedik çıkışları ile kendini size bir kez daha hayran bırakacak. Konser saat 21.30'da başlayacak.



■ Katie Melua

İpeksi sesi ile tanınan Katie Melua, genç yaşına rağmen albümü milyonlarlarca bir satış yakaladı. The Closest Thing to Crazy'i şarkısını dinlemelisiniz. Konser 10 Temmuz akşamı saat 21.30'da Harbiye Açıkhava sahnesinde.

Haberin Devamı