Gazete Vatan Logo

Kaçak göçmenleri katledenler yakalandı

50 kişinin boğularak öldüğü tekne faciasında, kaçışı organize ettikleri ileri sürülen 7 Türk, yakalandı

İZMİR’İN Seferihisar İlçesi, Sığacık sahili açıklarında 6 kişinin sağ kurtulduğu, biri Türk 50 kişinin boğularak öldüğü tekne faciasında, kaçışı organize ettikleri ileri sürülen 7 Türk, polis ve jandarmanın, ’Söğüt’ adlı operasyonuyla yakalandı. Faciadan yaralı kurtulan kaçaklardan 3’ü, zanlılardan elebaşı M.A.’yı, teşhis etti.

Faciada hayatını kaybeden 50’nci kişi olarak kayıtlara geçen ve sol kolundaki ’Canım Anam Nur’dövmesiyle Türk olduğu belirlenen cesedin, 17 suçtan sabıkalı 34 yaşındaki Hüseyin Güzelcan’a ait olduğu saptandı.

Telefon kayıtları incelendi

Polis ve Jandarma, Güzelcan’ın telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Güzelcan’ın olaydan önce 176 kişiyle telefonla konuştuğu belirlendi. Kayıtlarda, kaçışta rol oynayan kişilerin tespit edilmesi, bilgi ve delillerin toplanmasının ardından operasyon başlatıldı. Eş zamanlı baskınlarda, organizatörlüğün liderliğini yapan Basmane’de gıda firması sahibiM.A., yardımcıları M.G., M.B., firmasının ortakları H.A., M.O., kamyon şoförü A.K. ve otel görevlisi M.D. yakalandı.

Aramalarda 95 kişiye ait sahte geçici ikametgah belgesi, onlarca pasaport, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü mühürü, 2 can yeleği, 2 minibüs, ve bir miktar dövize el kondu.

Organizasyonun kasası

Zanlılardan M.A.’nın, organizasyonun elebaşılığını üstlendiği, adamları aracılığıyla kaçak geçiş yapmak isteyenlerden bin 400 ile 2 bin 200 dolar arasında para aldığı ve şebekenin kasası olduğu ortaya çıktı.

Zanlıların, kaçaklara sahte iki aylık geçici ikametgah belgesi vererek Türkiye’de yasal olarak kalıyorlarmış gibi gösterdikleri, bu yolla da polis kontrolüne karşı önlem aldıkları bildirildi. Zanlılardan otel görevlisi M.D.’nin de kaçak geçiş için müşteri bulma ve barınmalarına yardımcı olduğu kaydedildi. Ayrıca, , ele geçen malzemeler içinde, üç günlük, meteoroloji bilgilerinin yayımlandığı hava tahmin raporları da bulundu.

Haberin Devamı