Gazete Vatan Logo

Kablo hırsızları yakalandı

Bilecik’te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatından 520 metre sinyalizasyon ve enerji nakil kablosu, 138 adet vida ve 89 adet döküm malzemesi çalan 4 kişi, jandarma ekipleri tarafından yakalandı..

Bilecik’in merkeze bağlı Vezirhan Beldesi yakınlarındaki YHT hattı 16’ncı ve 17’nci tünel arasındaki inşaat alanlarından 300 metrelik sinyalizasyon kablosu ile 230 metre de enerji nakil kablosunu kesip yükledikleri kamyonetle götüren F.I. ve C.Y., jandarma tarafından yakalandı. Bu arada Jandarma ekipleri, Bilecik’in Bozüyük İlçesi’ndeki YHT hattı 35’inci tünel bölgesinde 30 metre kablo çalan ve kendisine ait ATM kartını olay yerinde düşüren H.P.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Bakan ‘sabotaj’ dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Yüksek Hızlı Tren’in, Eskişehir-İstanbul hattına yönelik sabotaj olabilir” açıklamasını hatırlatarak, “YHT’de son durum nedir? Açılışta gecikme olacak mı?” dedi. Bunun üzerine Bakan Elvan, şunları söyledi, “Demiryollarının hemen yanında kanallar var. Bunlar sinyalizasyon kablolarının geçirildiği kanallar. Bu kanalların kapakları var ve üstü kapalı. Bu kapaklar da oldukça ağırdır. Bu kapaklar kaldırılıyor ve şu kalınlıktaki kablolar kesiliyor. Yani basit aletlerle o kabloların kesilmesi mümkün değil. Mutlaka bunları özel bir alet ile kesiliyor. Çünkü makas veya makasvari birşey ile kesilmesi mümkün değil. Ayrıca kesilip o şekilde bırakılması bunun sabotaj ihtimalini çok güçlendiriyor.” Kabloların bağlantı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Elvan, “Çalışmalar biter bitmez, yarıda kalan sinyalizasyona yönelik test sürüşlerimizi bitireceğiz. Böylelikle açılışa hazır hale getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı