Gazete Vatan Logo

Kabilenin yeni reisi 4x4’lük rekor kıracak

Kabilenin yeni reisi 4x4’lük rekor kıracak

Jeep ‘vergi avantajlı’ yeni Cherokee ile hedeflerini büyüttü. Marka, 2014’te en yüksek satış rakamına ulaşacak. Kasım’da gelecek küçük Renegade’le 5 bin adedi zorlayacak.

Türk tüketicilerin SUV aşkı, ne

3 liralık euroyu ne yükselen faizleri ne de ekonomideki belirsizlikleri dinliyor. Bu yıl toplam otomotiv satışlarının yüzde 20 daralması beklenirken, lüks 4x4’lere olan talep artacak.

2 yıl önce Tofaş bünyesine geçen Jeep, 2014’te ürün gamını güçlendirerek, tüm zamanların en yüksek satışına ulaşmaya hazırlanıyor. Markanın en önemli kozları da ilk 2.0 litre dizel otomatikle donatılan yeni Cherokee ile küçük crossover Renegade olacak.

En hızlı büyüyen 3’üncü ülke

Adını Kızılderililerin efsanevi Cherokee kabilesinden alan Jeep Cherokee’nin İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen test sürüşlerinde sorularımızı yanıtlayan Alfa Romeo, Lancia, Jeep’in Direktörü Mahmut Karacan, Türkiye’nin Rusya ve Fas’tan sonra Jeep satışlarını en fazla artıran ülke olduğunu belirtti. Karacan, “Geçen yıl satışlarımız yüzde 22 büyüdü ve 1.082 araç sattık. Bizim bölgemizde en hızlı büyüyen 3’üncü pazar olduk” dedi.

İlk kez 2.0 lt dizel otomatik

Yeni Cherokee ile ilk kez vergi avantajlı 2.0 litre dizel otomatik bir modele kavuşacaklarını ifade eden Mahmut Karacan, aracın Haziran’da satışta olacağını söyledi. Karacan, yeni Cherokee’nin tasarımında radikal değişikliklerin yapıldığını ve fiyatının 170 bin liradan başlayacağını kaydetti.

D segmentinden çalacak

Mahmut Karacan yenilenen ve hem yol hem de off-road becerileri arttırılan Cherokee ile 2014’te rekora ulaşacaklarını söyledi. Karacan, hedeflerini şöyle aktardı:

“2.0 litre dizel otomatik şanzımanla donatılan yeni Cherokee büyük eksikliğimiz giderecek. Jeep Cherokee 1 yıldır piyasada yoktu. Eksikliğini hissettik. Yeni Cherokee’yle hedefimiz sadece SUV kullanıcıları değil. D ve E segment araç müşterilerini de çekmek istiyoruz. Sonuçta tüketiciler aynı fiyata lüks ve 4x4 bir araca binebilecek. Yeni Cherokee’den 6 aylık dönemde 500 adet satmayı planlıyoruz. 2015’te tam yılda 750 adetlik satışa ulaşırız.”



Vergi avantajlı Jeep Kasım’da geliyor

Mahmut Karacan, ilk kez Cenevre Motor Show’da sergiledikleri kompakt boyutları ve düşük motorlarla dikkat çeken Renegade’i Kasım’da piyasaya çıkaracaklarını açıkladı. Karacan, “Jeep, Renegade ile çok daha fazla kitleye hitap edecek. Araçta, 1.4 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motorlar olacak. 2015’te 1.4 litre benzinli Renegade’in otomatiği gelecek. Aracın fiyatı 75 bin liradan başlayacak” dedi. Karacan, 2015 yılında Renegade’den 2 bin adet satacaklarını ekledi.

İlk 9 ileri şanzımanlı SUV

Yeni Cherokee, ülkemizde 170 beygir güç ve 350 Nm tork üreten 2.0 litrelik dizel motorla satılacak. Aracın 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5.6 litre. Cherokee’de sınıfında ilk kez 9 ileri otomatik şanzıman kullanıldı. SUV’da 8.4 inçlik geniş dokunmatik ekran, navigasyon, açılır tavan, gelişmiş park asistanı, Şerit Takip Sistemi standart.

Hedef 5 bin adetlik satış

Jeep markasının yeni modellerle 2016’ya kadar ürün gamını genişleteceğinin altını çizen Mahmut Karacan, “Türkiye olarak 2016’ya odaklandık. 2014’te 1.500 araç satarız. 2015’te Renegade’le birlikte satışlar 3 bin 500’e yükselir” dedi. 2016’da Compass’ın yenileneceğini ve düşük motorların geleceğini belirten Karacan, hedeflerinin 5 bin adetlik satışın üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı