Gazete Vatan Logo
Magazin Kabataş’ın mahalle kafesi SETUP

Kabataş’ın mahalle kafesi SETUP

Beyoğlu’nun popüler semtlerinden Setüstü’ne konuşlanan Setup, dünya mutfağından zengin lezzetleri “mahalle kafesi” konseptiyle sunuyor. Konforlu ve şık mimarisiyle konuklarını ağırlayan Setup, Boğaz manzarası eşliğinde zengin kahvaltı mönüsünün yanı sıra leziz yemekleri ve özel kokteylleriyle büyük ilgi görüyor. Mekanın işletmecisi Ümit Yaşar Yılmaz ile Setup’ı konuştuk.

Kabataş’ın mahalle kafesi SETUP

Kabataş Setüstü nasıl ilginizi çekti? Burada mekan açmaya nasıl karar verdiniz?

Burası zaten çok sevdiğim bir yer. Oturduğumuz binanın giriş katı bir süre boş kalınca, Ataşehir’deki peyzaj tasarım ofisimi buraya taşımaya karar verdim. Daha sonra ofisin girişine de küçük bir kafe açma fikri doğdu ve harekete geçtim. Setup bu şekilde ortaya çıktı. Zaman içinde çok sevilince dünya mutfağını barındıran bir mekana dönüştü.

Setüstü biraz da sığınak gibi aslında…

Çünkü setin hemen altında vapur iskelesi, füniküler ve tramvayla birlikte ciddi bir trafik yaşanırken setin üstü oldukça sakin. Boğaz Köprüsü’nden Tarihi Yarımada’ya uzanan geniş ve çok güzel bir manzaraya sahip. Nişantaşı, Cihangir ve Gümüşsuyu gibi semtlere de oldukça yakın. Bu nedenle kısa sürede Setup, kendi müdavimlerini yarattı ve hızla bizim de çok istediğimiz “mahalle kafesi” konseptine dönüştü. Akşamları da yine kendi mahallemizden farklı semtlerden insanların sıklıkla uğradığı “mahalle barı”na dönüşüyor.

Kahvaltılıklar yöresel tatlardan

Haberin Devamı

Mönüde neler var? Hangi yemekler ön plana çıkıyor?

Güne kendi mutfağımızda pişen ekşi mayalı ekmek, kruvasan, dereotlu ve peynirli poğaçalar eşliğinde güzel bir kahvaltı ile başlayıp; öğlen ve akşam saatlerinde ise öğün yemekleriyle devam ediyoruz. En çok ev yapımı mantı, etli pazı sarma, ızgara köfte ve patates seviliyor. Ayrıca somon ızgara ve kinoa tabule, dana külbastı ve yabani pirinç salatası gibi sporcu mönüsü de yer alıyor.

Kahvaltınız oldukça zengin ve popüler...

Kahvaltıda her şeyin katkısız ve yöresel olmasına dikkat ediyoruz. Örneğin beyaz peynirimiz Ezine’den, kırma zeytinimiz Mersin’den, reçellerimiz ise Bozcaada’dan geliyor. Mevsime uygun sebzeler kullanıyoruz. Ana mönülerde de proteinin yanında glisemik indeksi düşük kinoa ve yabani pirinçle birlikte haşlanmış sebze servis ediyoruz.

Kokteylleriniz de iddialı… Neleri önerirsiniz?

Kokteyller, İstanbul yeme içme dünyasının yakından tanıdığı Mixolojist Çetin Akdere’nin imzasını taşıyor. Spiced Strawberry ve Bitter Delight en popüleri. Mutlaka denemelisiniz.

Haberin Devamı

Sergiler ve özel partilere kapımız açık

Daha çok kimler geliyor mekana?

İstediğimiz sinerjiyi yakaladık. Bölge çalışanlarının yanı sıra Cihangir ve Gümüşsuyu’nda yaşayan oyuncu, yazar ve müzisyenler geliyor.

Farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyorsunuz...

Örneğin, geçtiğimiz haftalarda profesyonel tenisçilerin bir araya geldiği “Back on the court” partisi düzenlendi. Mekanın ruhuna uygun etkinliklere ev sahipliği yapmayı seviyoruz.

Kış sezonunda yeni neler olacak? Planda neler var?

Yine sanat, moda, spor ve müzik odaklı etkinlikler yapacağız. Çok yakın zamanda İstanbul Bira Koleksiyonerleri Derneği’nin düzenlediği keyifli bir yemek olacak.

Boğaza karşı Hint yemekleriyle tanışma zamanı

Hilton İstanbul Bosphorus’ta Hint mutfağının leziz yemekleri ve benzersiz ortamıyla Hindistan ruhunu İstanbul’a taşıyan Dubb Indian Bosphorus, özel fiyatlarıyla size eşsiz bir Hint yemekleri seçeneği sunuyor. Hint mutfağında önemli bir yere sahip olan vejetaryen yemeklerinin en önemli lezzetleri Dubb Indian Bosphorus’un deneyimli şefi Vinod Kumar Chouhan tarafından özel olarak hazırlanıyor. Vejetaryen mönüsünde yer alan şefin özel sosuyla pişirilen beyaz fıstıkla doldurulmuş peynir Paneer Pashinda, nohut unuyla yapılmış köfte kori Gatta Cury, Hint baharatlarıyla tatlandırılmış yeşil soğan ve patates küpleri Hing Hare Piyaz Ke Aloo gerçekten görülmeye değer tatlar. Hindistan cevizi sütü ve nane sosu ile pişirilmiş lor peyniri Palak Paneer, kadhai sos ile pişirilmiş karnabahar, özel sosla pişirilmiş küçük patlıcanlardan oluşan Begare Bengan ise size zengin Hint mutfağından sunulmuş birer armağan.

Haberin Devamı