Gazete Vatan Logo

Kaba Kuveyt!

Ankara’da Kuveyt Büyükelçiliği’nin diplomat ve görevlileri trafikte tartıştıkları Yarbay Karakuş’u eşinin gözleri önünde öldüresiye dövdüler

Çankaya’daki Turan Güneş Bulvarı’nda dün herkesi şoke eden bir olay yaşandı. Tanıklar olayı şöyle anlattı: İçinde dört kişinin bulunduğu Kuveyt Büyükelçiliği’ne ait 06 CD 3596 plakalı resmi araç, içerisinde NATO’da görevli F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Yarbay Hakan Karakuş, eşi ve 6 günlük çocuğunun bulunduğu aracı sıkıştırdı. Araçların sürtünmesi üzerine Karakuş durdu ve hasara bakmak için aşağı indi. Diğer araçtan da biri diplomat, biri askeri ateşe toplam dört kişi indi.

Vatandaşlar müdahale etti

Saldırganlar, Karakuş’u dövmeye başladı. Olayı gören vatandaşlar koşarak müdahale etti. Toplanan kalabalık da saldırganlarla kavga etmeye başladı.

Karakuş’u öldüresiye dövenler olay yerinden uzaklaşırken, diplomat Emad Ali Almohaid bir bankaya sığındı. İhbar üzerine gelen polisler, toplanan kalabalık nedeniyle diplomatı hemen bankadan çıkarmadı. Vatandaşlar polise tepki gösterdi. Bir süre sonra diplomat yoğun güvenlik önlemleri altında emniyete götürüldü.

‘Öldürmeye çalıştılar’

Bir görgü tanığı, Karakuş’un yere yatırıldığını ve üç kişinin suratını tekmelediğini anlatarak şunları söyledi: “Direkt olarak öldürmeye çalıştılar arkadaşı. Onların amacı dövmek değil, defalarca ayırdık. Kasıtlı olarak ayakta vurmuyorlar. Her tarafı açıkta olmasına rağmen, arkadaşın sadece yüzüne vurdular. İçeride de hakaret ediyorlar. ’Bizim dokunulmazlığımız var’ diyorlar. Sonra dedik ki ’Siz bizim ülkemizde şahitlik yapamazsınız, hepimiz şahitlik yapacağız. Ondan sonra bankadan polisi arıyorlar. ‘Biz diplomatız, dokunulmazlığımız var, saldırıya uğradık, bizi linç edecekler gelin kurtarın’ diyorlar. Burada hiç kimse saygısızlık yapmadı. Gördüğünüz gibi devletin memuruna da saygılıyız. Sadece yüzlerine tükürmek istiyoruz. Polis bize, ‘Bunlar burada geçen ay da adam öldürdüler hiçbir işlem yapılmadı, orada da olacağı bu. Onlar anlaşırlar, siz arada kalırsınız, dağılın’ dedi.”

Haberin Devamı

Diplomatın yanındaki kişilerden birinin Kuveyt Askeri Ateşesi Adel Ahmad H. Almunawer olduğu belirtildi.

Büyükelçilik pilotu suçladı

Haberin Devamı

Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk, Karakuş’un korna çalarak yol istediğini, büyükelçilik aracının da yol verdiğini ancak daha sonra Karakuş’un inerek büyükelçilik görevlilerine kötü sözler sarf ettiğini öne sürdü. Diplomatın “sessiz kaldığını” söyleyen El Duveyk, şunları kaydetti: “Daha sonra diplomatımız ve şoförü bankaya girmişler. Diğer araçtaki kişi diplomatımızın arabasını tekmelemiş ve bunun fotoğrafı var. Diplomatımız ona asla dokunmamış. Biz bu ülkenin kanunlarına güveniyoruz. Kanıtlara güveniyoruz. Kanıtımız var, durum böyle değil.” El Duveyk ayrıca araçta 4 değil, iki kişi olduğunu iddia etti.

Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı

NATO’da görevli Hakan Karakuş, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı. Brüksel’de NATO Karargahı’nda görev yaparken, yıllık izni için gelen Karakuş’un 6 günlük çocuğunu aşı için sağlık ocağına götürürken olayın gerçekleştiği öğrenildi. Genelkurmay olayla ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Dışişleri Bakanlığı da büyükelçilikten ayrıntılı bilgi istedi. Saldırganların suçlu bulunması halinde ‘istenmeyen adam’ ilan edilecekler.

Haberin Devamı