Gazete Vatan Logo

İzmit'te korkutan koku!

Tedirginlik yaratan kokunun kaynağı bulundu

İZMİT’te kaynağı belirlenemeyen yoğun gaz kokusu tedirginliğe neden oldu. Kentteki bazı okullar, öğrencilerin gaz kokusundan tedirgin olması nedeniyle bir süre boşaltıldı.

Bugün saat 14.30’da başlayan ve batıdan esen rüzgarla birlikte başta İzmit kent merkezi olmak üzere bazı yerleşim birimleri, ev ve işyerlerine sızarak rahatsız edici düzeye ulaşan gaz kokusu, endişeye neden oldu. Kentte oturanlar konunun nedenini anlayarak, bilgi almak için ’Polis İmdat’ ve İzmit Gaz A.Ş., Çevre Müdürlüğü, Tüpraş santralı gibi kurum ve kuruluşları telefonla arayarak bilgi almaya çalışmasına rağmen gaz kokusunun kaynağı bulunamadı.

İzmit kent merkezindeki Kız Meslek Lisesi’ndeki sınıflarda da yoğun hissedilen gaz kokusu öğrencileri rahatsız etmesi üzerine okul yönetimi tarafından tedbir olarak geçici olarak boşaltıldı. Gaz kokusunun kaynağı tespit edilemezken, Körfez İlçesi’nin Tüütünçiftlik Bölgesi’nde bulunan Tüpraş ile onun yakın çevresinde faaliyet gösteren boru hattı ile bağlantılı LPG dolum tesislerinde herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Bazı çevreler, gazın İzmit körfezi’ndeki demirli bazı gemilerden sızmış olabileceğini öne sürdü. Gaz kokusunun yoğunluğu saat 15.00 sıralarında azalırken, yetkililer kaynağının bulunması için araştırmalarını sürdürüyor.

KOKUNUN KAYNAĞI BELLİ OLDU

Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Çevre Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonunda, Tüpraş’ın Körfez İlçesi Tütünçiftlik Mevkiinde kurulu İzmit Rafinerisi’nde bir kontrol vanasının arızalanması nedeniyle gaz kaçağının meydana geldiğini tesbit edildi. Bu tesbitlerin ardından kükürt bileşenli bir gazın çevreye yayıldığı, kokunun da bundan kaynaklandığı bildirildi. Tüpraş’a bu nedenle 40 bin 636 TL para cezası da uygundığı öğrenildi. Konu ile ilgili olarak Tüpraş’tan ise açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı