Gazete Vatan Logo

İzmir operasyonu tamam

İzmir merkezli olarak 13 ilde ‘yasadışı dinleme’ yaptıkları ileri sürülen polislere yönelik düzenlenen operasyonda toplam 35 kişi gözaltına alındı. Önceki günkü operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı. İzmir Liman İşletmeleri’ne yönelik soruşturmada görev yeri değiştirilip açığa alınan Emniyet Müdürü Taner Aydın dün teslim oldu. Aydın, “7 Ocak günü liman yolsuzluk operasyonu yapıldıktan sonra öğle saatlerinde görevden alındım. Müdüriyet emrine çektiler, 2 ay herhangi bir görev vermediler, oradan polis okuluna sürgün olarak gönderdiler. Ben bunu sürgün olarak görmüyorum, bu görevdir orada bir ay çalıştım daha sonra çok basit mevzudan açığa alındım, 4 aydır açıktayım” dedi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan emniyet müdürlerinden biri olan Ramazan Karakayalı da İzmir Emniyeti’nin Bozyaka semtindeki hizmet binasına giderek teslim oldu. Üçüncü sınıf emniyet müdürü Memduh Tosun’un da teslim olmasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 35 polisin tamamının gözaltında olduğu açıklandı.

Teslim olmadan önce açıklama yapan Hasan Ali Okan, kendisinin operasyonun kilit ismi olarak lanse edilmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ömer Köse ifade verdi
22 Temmuz operasyon kapsamında serbest kaldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden İstanbul Terörle Mücadele(TEM) eski Şube Müdürü Ömer Köse dün teslim oldu. Köse, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanmaya başlandı. Daha önce teslim olan 16 polisten 3’ü sorgularının ardından tutuklanmıştı. Böylece “casusluk” suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu toplam 15 kişi tutuklanmış oldu.