Gazete Vatan Logo

İzmir'de bomba paniği

23'ÜNCÜ Uluslararası Üniversite Yaz Oyunları (UNIVERSIADE) nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İzmir'de bomba paniği yaşandı

Bomba uzmanları, yapılan bir ihbarın ardından Çankaya Semti, Şair Eşref Bulvarı üzerindeki çöp konteynerini didik didik ararken, kapalı olan bir konteyneri de fünyeyle patlattı. Bombaya rastlanmaması yüreklere su serpti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün "155 Polis İmdat' hattını ankesörlü telefonla arayan bir kişi, Çankaya Semti, Şair Eşref Bulvarı üzerindeki otobüs duraklarının arkasında bulunun çöp konteynerlerine bomba koyduğunu söyledi. İhbar üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin bomba uzmanları, sekiz otobüs durağı, dersane, oteller, hipermarket ve dükkanların bulunduğu Şair Eşref Caddesi'ni araçlara ve yayaya kapatarak güvenlik şeridine aldı. Bomba uzmanları özel kıyafetlerini giyerek, BİM Alışveriş Merkezi önünde otobüs duraklarının arkasında bulunan çöp konteynerlerinden kapağı açık olanları devirerek didik didik inceledi.

Konteynerlerden ağzı kapalı olan ise fünyeyle patlatıldı. Uzmanlar, aşırı sıcak nedeniyle incelemeye sık sık ara vererek, giydikleri özel kıyafetin başlığını çıkarıp soluklandı. Patlama paniği yaşayan bazı esnaf dükkanının kepenklerini indirirken, işyerleri ve oteldeki kişiler de bomba uzmanlarını pencerelerden izledi. Uzmanların 45 dakika süren incelemeleri sonrasında çöplerde bombaya rastlanmadı. Cadde araç trafiğine ve yayalara açılırken, Konak Belediyesi'nin temizlik görevlileri de süpürgeyle çöpleri temizledi.

Haberin Devamı