Gazete Vatan Logo

İzmir'de 2 belediye otobüs şoförü darbedildi

Konak ilçesinde, zikzak yaptığı için uyardığı otomobildeki 5 kişi tarafından sopayla darbedilen belediye otobüs şoförü, 20 gün iş göremez raporu aldı. Aynı hatta görev yapan bir başka şoför de otobüse arkadan çarpan otomobildeki 3 kişi tarafından darbedildi

İzmir'de 2 belediye otobüs şoförü darbedildi

İzmir'in Konak ilçesinde 2 ayrı olayda darbedilen belediye şoförleri, polise başvurarak şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, dün gece 46 numaralı otobüsle Çobançeşme-Konak seferini yapan Murat Er, iddiaya göre karşıdan gelen otomobilin zikzak yapması üzerine yolcuların da bulunduğu otobüsü kenara çekti. Karşıdan gelen araçtan inen 5 kişi ile otobüsten inen Er arasında tartışma çıktı. İsimleri henüz belirlenemeyen 5 kişi ellerindeki sopayla sürücü Er'e saldırdı. Çeşitli yerlerinden yaralanan Er, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Er, 20 gün iş görememezlik raporu aldı.

Bugün öğle saatlerinde yaşanan ikinci olayda ise yine 46 numaralı Çobançeşme-Konak seferini yapan Murat Bulut'un idaresindeki belediye otobüsüne, plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil arkadan çarptı. Araçtan inen 3 kişi otobüse girerek, sürücü Bulut'u darbetti. Bulut, sağlık ekiplerince kaldırıldığı aynı hastanede tedavi edildikten sonra polise giderek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Disk 1 Nolu Şube Mali Sekreteri Fuat Polbaş, konunun takipçisi olduklarını belirterek son zamanlarda bu tür olaylarla sık karşılaşıldığının altını çizdi. Polbaş, darp olayının yaşandığı belediye otobüslerinde güvenli kabin olmamasından dolayı ESHOT yönetiminden şoförlerin güvenliği açısından kabinli araç talep ettiklerini söyledi. Polbaş, bu olayların artması durumunda eylem yapabileceklerini kaydetti.