Gazete Vatan Logo

İzmir'de, MHP'den türban istifası

MHP'nin üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için AKP'ye verdiği destek, İzmir'de partiden istifalara yol açtı. 22 Temmuz genel seçimlerinde MHP'den İzmir 1'inci Bölge 7'inci sıra Milletvekili adayı olan avukat Gani Engin Ulusoy ile Narlıdere İlçe Başkanı Ahmet Kara ve 11 yönetim kurulu üyesi, türban konusundaki tutumunu protesto için partilerinden istifa etti. Genel Merkez ve İl Başkanlığının istifalarından basın yoluyla haberdar olacağını belirten Ulusoy, "MHP'ye de tavrını değiştirme talebinde bulunuyoruz" dedi.

Gani Engin Ulusoy'un Alsancak'taki avukatlık bürosunda yapılan istifa açıklamasına, MHP Narlıdere İlçe Başkanı Ahmet Kara ve bazı partililer katıldı. MHP'nin türban konusunda AKP'den rol kaparak puan almak istediğini, bu yüzden olayı sahiplendiğini öne süren Ulusoy, "MHP'nin, seçim öncesi Atlantik ötesinin talimatlarını uygulamakla suçladığı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ikinci kez destek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türban savunuculuğunun ne okuma özgürlüğü, ne de inanç özgürlüğü ile ilgisi olmadığı kanısındayız. İnanç özgürlüğü için destekliyorsanız, o zaman her alanda serbest bırakılmasını savunmamanız gerekir. okuma özgürlüğü için savunuyorsanız, buluğ yaşında tesettür başladığına göre ortaöğretimde de serbest bırakmanız gerekir. Dolayısıyla bu konuda yasa destekçilerinin samimi olmadıklarını göstermektedir. Temel değerler siyasi malzeme yapılmıştır. Belirli bir ideolojinin savunucularının sembolü olmuş ve laiklik karşıtlarının bayrak yaptığı bu oluşuma destek vermenin yanlış olduğu kanısındayız. Bu nedenle Genel Merkezin bu politikasını ve tavrını protesto etmek maksadıyla parti içindeki her türlü yönetim görevlerimizden ve partimizden topluca istifa ediyoruz."

İstifalarından il örgütü ve genel merkezin haberinin olmadığını söyledi. Faksla bildirecekleri istifalarını, yöneticilerin basından öğreneceklerini belirten Ulusoy, nasıl bir tavır gösterileceğini bilmediğini belirtti.

Haberin Devamı