Gazete Vatan Logo

İsviçre basınında Türkiye-İsviçre maçı: hennem sınavı

TÜRKİYE-İsviçre arasındaki Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj ikinci maçı öncesi gelişmeler İsviçre basını tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor

İsviçre gazeteleri, İsviçreli oyuncuların bu akşam cehennem sınavından geçerek, dünya kupasına kalmayı başaracağını yazdı.

Basler Zeitung: İsviçre Türkiye'ye karşı bir futbol tarihi yazacak. Pazartesi günkü olaylardan dolayı antremana gelen genç Türk futbolcular takımımızdan özür diledi. En çetin ve son kısım bu akşam. Futbolcularımız bu maçın ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Bir dünya kupası eleme maçı maçi için güvenliğin çok iyi olması gerek.

Tribüne de Geneve: İsviçreliler dünya kupasından başka bir şey düşünmüyor. İsviçreli milliler maça konsantre durumunda. Türkler özür diledi. İsviçreli yönetim ve oyuncuların bu davranışdan çok memnun oldukları gözlendi. Fatih Terim basın toplantısında büyük şovunu yaptı. Kobi Kuhn çok sakin, "Türkler deli gibi saldıracak, ben de ona göre tedbirimi alıyorum" dedi.

Le Matin: Türkler çiçeklerle birlikte özür dilediler, yangın bitti yerini futbol aldı. Dün özür dileyen ve oyuncularımıza çiçek veren Türkler ortamı yumuşattı. Takımımız futboldan ve dünya kupasına gitmekten başka hiçbir şey düşünmüyor. Dünkü antremanda hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.

Blick: Cehennemde bile kafa tutarız. 11 altın adam. Türk antrenör tahriklerine devam ediyor. Saat 17:00'de elmalı pasta sonra da stat. Bu gece Türkler Şükrü Saraçoğlu stadını cehenneme çevirmek istiyorlar, ama bizim milliler sakin kalıp kafa tutacak. İsviçre'deki Kürtler, "Kalbimiz İsviçre milli takımı içın çarpıyor" derken, oyuncularımıza bir şey olması kevvetle muhtemel, onun için korkuyoruz." dedi. Sakinlik sonra 1 gol, sonra da dünya kupasındayız. Millilerimiz cehennem sınavında.

Haberin Devamı