Gazete Vatan Logo

İstinyePark’a 22 milyon dolar yatırdık

Beymen, İstinyePark’ta dev mağazası ve Dior, YSL, Moschino gibi markalarlaaçacağı 11 butikle yer alacak

Türk perakende sektörünün önde gelen markalarından Beymen, 26 Eylül’de açılacak İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde üç katlı 4 bin 700 metrekarelik yeni mağazası ve Türkiye’de ilk kez mağaza açan 11 dünya markanın butikleriyle yer alacak. İstinyePark projesine çok güvendiklerini ve 22 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, “Boyner Holding perakende mağazaları ve Beymen A.Ş. ile toplam 21 mağaza açıyoruz. 15 bin metrekarenin üzerindeki toplam alanımız İstinye Park’ın toplam kullanılabilir alanının yüzde 18’ine eşit. Buraya çok güveniyoruz, dehşet sonuç alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

İstinye Park’ta 12 Eylül’de açılacak olan Beymen’in yeni mağazası ve 11 dünya markasının Türkiye’de ilk kez açacağı butiklerin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Boyner, İstinyePark’ın Grup olarak ilk defa bütün markaları ve fomatları ile var oldukları alışveriş merkezi özelliğini taşıdığını kaydetti.

Sırada Akaretler var

İstinyePark’a yaptıkları 22 milyon dolarlık yatırımın 16 milyon dolarının Beymen ve Beymen’in açtığı dizaynır butiklerin yatırımı olduğunu anlatan Boyner, Beymen’in en büyük varlığını İstinyePark’ta gösterdiğini vurguladı.

9 ayda tamamlanan Beymen İstinyePark’ın 7.5 milyon, markalı butiklerin ise 8.2 Milyon dolarlık yatırım ile gerçekleştirildiğini belirten Beymen Genel Müdürü Esel Çekin, “İstinye Park’ta Beymen’in yanısıra Nişantaşı’nda başladığımız markalı butikler stratejimize dünyada lüksün simgesi 11 marka ile devam ediyoruz. Bu proje ile Bottega Veneta, Celine, Chloè, Dolce&Gabbana kadın ve erkek, Etro, Jimmy Choo, Moschino, Paul Smith ve Yves Saint Laurent’in Türkiye’deki ilk butiklerini doğrudan Beymen Mağazıcılık ile, Dior’un Türkiye’deki ilk butiğini ise Christian Dior Couture S.A. ve Beymen Mağazacılık ortaklığıyla açıyoruz” dedi.

Kapalı alanda Beymen Club’ın yer alacağını da kaydeden Çekin, İstinyePark projesi ile birlikte Türkiye genelinde 39 mağaza ve 13 markalı butik ile toplam 35 bin 600 metrekareye ve 980 çalışana ulaştıklarını vurguladı. Çekin, Mart 2008’de Akaretler markalı butikler projesi ile 60 bin metrekareye ulaşacaklarını, 2008’de yatırım için 20 milyon dolar harcanacağını belirtti.

Yabancı ortağımız bizi daha cesur yapacak

Cem Boyner, yabancı ortaklıklarının Eylül sonundan önce gerçekleşeceğini belirterek, “Büyüme programımızı CVCI’ya gösterdik, bayıldılar. CVCI’nın gelmesi ile gözümüz açılır, işlerimizi daha ucuza yapmayı öğreniriz. Yatırım planlarımızı hızlandırmaya kalkarsak biraz daha cesur davranırız” dedi.

‘Türkiye’de ileri demokrasi oldukça kazandığımız kuruşu ülkeye yatırırız’

Son dönemdeki siyasi gelişmelere de değinen Cem Boyner, Ankara’da pek çok lacivert takım elbise satacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “4.5 yılda ekonomide müthiş gelişmeler oldu. Dış piyasalarda büyük bir heyecan, rahatlık vardı. Artık aynı rahatlık olmayacak, ama para daha akıllı yerlere gidecek. Yurtdışı ile vallahi 2-3 sene öncesi kadar ilgilenmiyoruz. Türkiye kendi içinde büyüyor. Ayağımızdaki diken cumhurbaşkanlığı seçimiydi, büyük problem olmadan atlattık. Bu hükümetten özümüzdeki 5 yılda fevkalade ümitliyim. Bizim devletle hiç işimiz yok. Bütün işimiz sokaktaki müşteri ile. Türkiye ileri bir demokrasi gibi faaliyet gösterdikçe, halkın tercihlerine saygı duyuldukça ne kazanıyorsak bu ülkeye kuruşu kuruşuna geri yatırmaya devam ederiz.” Eskiden insanlar parasını dolara çevirip dışarı kaçarken, şimdi Zorlu gibi işadamlarının banka satıp parasını Türkiye’nin toprağına yatırdığını söyleyen Boyner, “Halkın morali ile işler yakın ilişkili. Deprem oldu o ay satışlar yüzde 25 düştü, HSCB Bank bombalandı yüzde 25 düştü, 2001’de kriz oldu yüzde 25 düştü. Son iki ayda önemli bir şey olmadı, satışlar yine yüzde 25 düştü. Moral bozukluğu için büyük kriz gerekmiyor. Moralin getirdiği artı-eksi yüzde 25’lik alan var. Cumhurbaşkanlığı işi de bitti. Eylül’den itibaren işler fevkalade açılacak” dedi.

Kiralanabilir 60 bin metrekare daha alan olsa giderdi

Orjin Deri’nin sahipleri Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun, İstinye Park’ın açılışına 10 gün kala kendi deyimleri ile Kanyon’u gölgede bırakacak İstinyePark’ı anlattılar.

“Kanyon da güzel ama biz onlardan 3 misli büyüğüz. Şansımız da bu. Burada herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Kiracılar da buna dahil. Vitrinini beğenmeyip daha açılmadan 3 kez değiştiren kiracımız var.” diyen Zafer Kurşun diğer iyi projeleri Mercedes’e, İstinye Park’ı ise Rolse Royce’a benzetti.

Cevahir hariç diğer merkezlerde kiralanabilir alan toplamının 30-35 bin metrekare olduğunu anlatan Kurşun, İstinyePark’ta 87 bin metrekarelik kiralanabilir alan olduğunu belirtti. Buraya gelmek isteyen pek çok ünlü firmanın dışarıda kaldığını söyleyen Kurşun “Bir 60 bin metrekarelik daha kiralanabilir alanımız olsaydı, onu da satardık” dedi. Kurşun toplam 297 mağaza bulunduğunu ortalama metrekare kira ücretinin de 55 euro’lar seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Kurşun, ulaşımı kolaylaştırmak için 25 milyon dolar ceplerinden harcayarak bağlantı yollarının yapımına destek olduklarını da vurguladı.

Ev alanlar 1’e 2 kazandı

İstinye Park projesinde 420’de konut bulunuyor. Bu konutların 380’den fazlası satılmış durumda. Zafer Yıldırım konutların ortalama 150 metrekare olduğunu ve yine ortalama metrekaresi 3 bin 200 dolardan satıldığını belirtti. Yıldırım, şu an henüz evler teslim edilmediği halde metrekaresi 5 bin dolardan el değiştirdiğini belirtti.

‘Aylardır lastik botlarlayız’

Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun işe sıfırdan başladılar ve kurdukları Orjin Deri’yi 100 milyon dolarlık ciroya ulaştırdılar. Orjin Deri Armani ve Hugo Boss gibi dünyanın önde gelen markalarına üretim yapıyor. Ancak ikili İstinyePark projesine o kadar kilitlenmiş ki yaklaşık 1.5 aydır Orjin Deri’yi biraz ikinci plana attıklarını inkar etmiyorlar. Zafer Kurşun bu durumu, “25 yıldır ortağımla birlikteyiz. Son 1.5 aydır ayağımızda lastik bot, sürekli inşaat alanındayız” diye aktardı.

350 dünya markası DJ kabinli, kuaförlü mağazada satılacak

40’ı yeni olmak üzere 350 marka ile hizmet verecek olan Beymen İstinyePark’ın dış cephesinde binin üzerinde üç boyutlu, gümüş rengi özel döküm mozaik kullanıldı.

Bin m2’lik giriş katının 500 m2’sinde Tod’s, Balenciaga, Christian Louboutin, Marc Jacobs, Biba, Alexandra Neel gibi markalar Türkiye’de ilk kez moda tutkunlarıyla buluşuyor.

Çanta ve ayakkabı bölümünden Dior’un Türkiye’deki ilk butiğine özel bir geçiş var.

Kozmetik bölümünde Bobbi Brown, Chanel, La Mer gibi ünlü markaların özel bölümü var.

Birinci katta Beymen ile ünlü markalarının kadın ve erkek koleksiyonları yer alıyor.

Abiye bölümünde mor renkli halılar ve tay derisi Zaha Hadid imzalı mor kanepe, kiraz çiçeklerini anımsatan avizeler dikkat çekiyor.

Erkekler için VIP alanı da bu bölümde. Z Zegna, Corneliani, Kiton, Fendi, Etro, Versace Collection bu bölümde yer alan markalardan.

Puro-şarap butiği Memo’s ve Vertu da erkek bölümünde bulunuyor.

Mağazanın -1 olarak nitelendirilen katı ise jean ve genç giyim markalarına ayrıldı. DJ kabini bu katın ilginç detaylarından.

Erdem Kıramer Hair Salon’u mağazadan ayıran yuvarlak hatlı özel duvar ve merdiven boşluğundaki Led havuz ile La Prarie’nin bakım kabinleri de jean katında yer alıyor.

11 dünya markası ilk kez Türkiye’de mağaza açıyor

Bottega Veneta

Celine

Chloè

Dior

D&G (Kadın)

D&G (Erkek)

Etro

Jimmy Choo

Moschino

Paul Smith

Yves Saint Laurent (YSL)


Harvey Nichols’tan sonra satışlarımız arttı

TOPLANTIDA soruları yanıtlayan Cem Boyner, Harvey Nichols’ın satışlarını nasıl etkilediği sorusuna, “Satışlarımızı bir parça artırdı. Rekabet iyidir, karşılaştırma imkanı verir. Umarız bizim alanımızdaki rekabet daha da artar” diye konuştu.

Türkiye’de son 1.5-2 yıldır paranın Hazine finansmanı yerine yatırımlara yönlendiğini, bunun ülkede toplu zenginleşme yarattığını anlatar Boyner, “Bu da iyi iş yapanı ödüllendiriyor, piyasayı büyütüyor” dedi.

Boyner, yer alacakları alışveriş merkezinin rakipleri arasında cazibe merkezi olmasının çok önemli olduğunu da değinerek, “Bugünkü problem sayısız alternatif içinde en doğrusunu seçip bütün gücümüzle o merkez yüklenmek” diye konuştu.

Haberin Devamı