Gazete Vatan Logo

İstihdam verisi son 5 yılda beklentiyi karşılayamadı

ABD'de Cuma günü yayınlanacak Ağustos ayına ilişkin tarım dışı istihdam raporu son 5 yılda Ağustos aylarının hiçbirinde beklentileri karşılayamadı

İstihdam verisi son 5 yılda beklentiyi karşılayamadı

ABD'de Cuma günü yayınlanacak Ağustos ayına ilişkin tarım dışı istihdam raporu son 5 yılın hiçbirinde beklentileri karşılayamadı. Cuma günü açıklanacak olan veri, ABD ekonomisinin Eylül kadar yakın bir zamanda faiz artırımına karşı yeterince güçlü olup olmadığının bir göstergesi olabilir.

Fed Başkanı Janet Yellen geçtiğimiz hafta Jackson Hole konferansındaki konuşmasında ekonominin Merkez Bankası'nın hedeflerine yaklaştıkça faiz artışı için gerekçelerin de güçlendiğini kaydetmişti. Yellen, "İstihdam piyasasında devam eden güçlü hareket ve ekonomik aktiviteyle enflasyon görünümü doğrultusunda gelecek aylarda faiz artış ihtimalinin arttığına inanıyorum" değerlendirmesini yapmıştı.

Bloomberg News'te yer alan tabloya göre, 2011 yılından bu yana açıklanan Ağustos ayı verilerinde gerçekleşme (turuncu) beklentinin (mavi) sürekli olarak gerisinde kaldı.