Gazete Vatan Logo

İstihbarat aylar önce saldırı uyarısı yapmış

Geçen ağustos ayında tüm güvenlik birimlerine iletilen raporda yer alan üç isimden biri olan terörist Dolmabahçe Sarayı’na bombalı saldırı yapmak istedi

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı önündeki kulübelerde nöbet tutan polislere dün 15.00 sıralarında bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Kulübelere yaklaşan bir kişi önce polise el bombası attı. El yapımı bomba şans eseri patlamadı. Saldırgan bu sefer de silahına sarıldı. Bu arada saray görevlisi polislerin ateş etmesiyle saldırgan paniğe kapılıp kaçmaya çalıştı. Saldırgan üzerindeki diğer el bombasını da düşürdü. Saldırgan sarayın bahçe duvarları önünde yakalandı.

Tüfeği de vardı

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sarayda görevli polislerin yere yatırdığı saldırganın üzerinde yapılan aramada uzun namlulu otomatik silah ile bir de tabanca ele geçirildi. Saldırganın attığı ancak patlamayan el bombaları için bomba imha ekipleri olay yerine geldi. Sarayın içerisindeki kulübelerin içinde ve yakının bulunan iki el yapımı bomba fünye ile imha edildi.

Saldırganın isminin Fırat Özçelik olduğu öğrenilirken, istihbarat birimlerinin geçen ağustos ayında tüm güvenlik birimlerine gönderdiği kriptolu uyarı bilgi notunda Özçelik'in de aralarında bulunduğu üç DHKP/C’linin eylem hazırlığında olduğunu belirtildiği ortaya çıktı. Uyarı notunda eylem sorumlusu olarak Dilek Kaya ismi geçerken, örgütün haziran ayında eylem hazırlığını tamamlayarak düğmeye bastığı kaydedildi. Birimlere Fırat Özçelik ve Fehmi Oral Meşe’nin de isimleri bildirilirken, raporda örgütün sansasyonel bir eylem arayışı içinde olduğu bildirilmiş. Özçelik’in, 19 Kasım 2013’de İHD ve BDP'nin Adalet Bakanlığı'na sunduğu 162 kişilik tutuklu hasta listesinde yer aldığı ve kanser olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Altınok: Bizce malum

İl Emniyet Müdürü Selami Altınok: "Kimliği ve bağlantısı bizce malum ama şu anda vermek istemiyoruz. Hapishanede yatmışlığı var. Sarayın girişindeki nizamiyede görev yapan polis arkadaşlara yönelik bir saldırı girişim. El bombasının pimini çekerek atıyor ama patlamıyor. Tabanca ve uzun namlulu eski bir silahı var. "

Davutoğlu ofiste değildi

Dolmabahçe Sarayı'nın Beşiktaş iskelesi tarafındaki bölümünde Başbakanlık Ofisi yer alıyor. Başbakan Davutoğlu'nun olay sırasında ofiste olmadığı, Kemerburgaz'daki konutunda olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 2015'in ilk gününde öğle saatlerine kadar Üsküdar Kısıklı'daki konutunda dinlendi. Erdoğan, saat 14.00 sıralarında evinden çıkarak Beylerbeyi Sarayı'na geçti.

Haberin Devamı