Gazete Vatan Logo

İstediğimiz anda Kandil’i alırız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin istediği zaman ve istediği an Kandil’i ele geçirebileceğini belirterek, “Şu anda Türkiye’nin gücü bu noktadadır” dedi

İstediğimiz anda Kandil’i alırız

Soylu, Kandil’in daha önce Türkiye için uzak hedef olduğunu belirterek, “Kandil bizim için şu anda yakın hedef ve zamanlama hedefi.” dedi. Bakan şöyle devam etti: “Terörün kaynaklarından bir tanesi Kandil’dir. Kandil sadece bir lojistik merkezi değildir. Kandil aynı zamanda uluslararası güçlerin gelip orada muhatap alma alanıdır. Amerikalılar gelir, dünyanın bütün ülkelerindeki insanlar gelir, yeni tekniklerin eğitimlerini verirler, bunların anlaşmalarını yaparlar, Türkiye’nin bütün itirazlarına rağmen orada yaparlar, son siyasal stratejik değişmeleri ve gelişmeleri beraber paylaşırlar ve geri dönerler. Kandil lojistik merkezidir. Kandil psikolojik bir merkezdir. Uzun yıllardan beri Türkiye’nin yakın hattında durmasıyla beraber ‘Hadi ben buradayım, gel hallet bakalım’ diye Türkiye’nin gücünü sınayan, aynı zamanda da doğu ve güneydoğuda bir baskı oluşturan psikolojik merkezdir. Orada yaşadığınızı düşünün, hafif de bu işlerle, siyasetle meşgul olduğunuzu düşünün. PKK terörü aleyhine tek bir söz edemezsiniz Kandil yüzünden. Mahalle baskısının anası orada vardır. Bunu söylediğiniz andan itibaren PKK’nın düşmanısınızdır, aynı zamanda hedefi haline gelebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Harita üzerinden Şırnak ve Hakkari sınır bölgelerini göstererek, “Kuzey Irak’ta uzun zamandan beri yapmamız gereken bir mesele var” diyen Soylu, haritadan PKK’nın Irak sınırındaki saldırı noktalarını anlattı.

Tereddütümüz yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eskiden uzak ve zor hedef olan Kandil için “Türkiye bunu çözemez” diye de bir mantık ortaya konulduğunu belirterek, “İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibarıyla biz Kandil’i ele geçirebiliriz. Şu anda Türkiye’nin gücü bu noktadadır. Askeri, güvenlik, teknolojik kapasite... Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde Kandil’de bizim kahramanlarımızı görecek. Bu bizim için bir zamanlama meselesidir. Bugüne kadar her şeyi düşünerek, planlayarak ve tasarlayarak, uluslararası alanı, hukuku gözeterek ve kendi meşruiyetimizi gözeterek adımlarımızı attık. Kandil adımını, diğer adımları da. Komşularımızı gözeterek. Örneğin İran’ın, Irak’ın hareketini gözetmek durumundayız. Kapasite olarak da bizim Kandil’le ilgili bir soru işaretimiz ve en ufak bir tereddüdümüz söz konusu değildir” dedi. İran ile iş birliği yapmadan etkili bir Kandil operasyonunun sonuçlandırılamayacağı kanaatinin yanlış olduğunu belirterek, dünyada hiçbir ülkenin terörizme karşı atılan bu adıma ses çıkarmayacağını, itiraz etmeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı