Gazete Vatan Logo

İşte Zindaşti’nin FETÖ bağlantıları

Dün tutuklanan uyuşturucu baronu İranlı Zindaşti’nin, FETÖ zanlısı Metin Topuz ve firari savcı Zekeriya Öz’le telefon bağlantıları ortaya çıktı

İşte Zindaşti’nin FETÖ bağlantıları

Organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan İran uyruklu Naci Şerifi Zindaşti, iki polis ve 3 adamının tutuklandığı soruşturmayla ilgili savcılığın sevk yazısının detayları ortaya çıktı. Yazıda, 2007-2013 arasında Zindaşti ile FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un telefon sinyallerinin 36 kez aynı baz istasyonundan alındığı kaydedildi.

Öz’ün gizli tanığı

Zindaşti’nin kullandığı 5 telefon hattı ile FETÖ’nün savcısı firari Zekeriya Öz’ün 2 telefon hattının da HTS kayıtlarına göre 18 Ağustos 2010 ile 5 Mart 2013 arasında 44 kez baz sinyali bilgilerinin örtüştüğü dile getirildi. Sevk yazısında Zindaşti’nin Zekeriya Öz’e “Terazi” kod adıyla gizli tanık olarak verdiği ifadesinin Ergenekon operasyonlarının başlatılmasına sebep olduğu da anlatıldı. Bu ifadelerin ardından , FETÖ’nün hedefleri doğrultusunda karar çıkarma gayesiyle Balyoz ve Hrant Dink cinayeti davasının hakimlerinin değiştirilerek, yerlerine FETÖ’nün hakim ve savcılarının atandığı vurgulandı.

Haberin Devamı