Gazete Vatan Logo

İşte zam sonrası kamudaki yeni maaşlar!

İşte zam sonrası kamudaki yeni maaşlar!

Toplu sözleşme ile 2012 yılı için memurlara yapılan yüzde 4+ 4'lük zammın ardından en düşük devlet memuru maaşı 112 lira artarak bin 520 liraya yükseldi. En yüksek devlet maaşı (müsteşar maaşı) ise 786 lira arttı ve 10.672 lira oldu. Bu zam ile birlikte kamudaki diğer çalışanların maaşı da belirlendi.

Ayrıca, 4.3 milyon memur ve emekli, toplu sözleşme görüşmelerinin gecikmesi nedeniyle 5.5 aylık da gecikme zammı alacak. Verilecek gecikme zammı, yıllık yüzde 9 faiz üzerinden hesaplanacak. Böylece en düşük memur maaşında 21 lira, ortalama memur maaşında 24 lira faiz verilecek.

Maaşlara yapılacak yüzde 4'lük ilk yarı yıl ve Temmuz ayında yapılacak ikinci yüzde 4'lük artış dahil zamlı memur maaşları yaklaşık olarak şöyle olacak:



*Bu maaşlar hesaplanırken Ocak ayında yapılan yüzde 2.68'lik enflasyon zammı dahil edildi. Ayrıca belirtilen miktarlarda bölgesel ödemeler ile ek ders ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler hariç tutulurken, aile ve çocuk yardımı ödeneği dahil edildi.

ZAMLI MAAŞLAR 15 HAZİRAN'DA

Türkiye’nin ilk memur toplu sözleşmesi süreci, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun tartışmalı kararı ile sona erdi.

Memurlar, Hakem Kurulu’nun belirlediği zamlı maaşları 15 Haziran’dan itibaren alacak. Kurul, 2012 için 4+4, 2013 için 3+3’lük zam kararını, 3 gün içinde taraflara iletecek. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Zamlı maaşların 15 Haziran’a yetişmesi bekleniyor.

BİR DEFADA ÖDENECEK

Toplu sözleşmenin gecikmesinden kaynaklanan birikmiş zamlar da aylara dağıtılmadan bir defada ödenecek.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, Hakem Kurulu’nun belirlediği zam oranı, enflasyon ve geç ödeme farkıyla birlikte düşünüldüğünde, 2012’de memura toplamda yaklaşık yüzde 11 oranında zam yapılmış olacağını açıkladı.

Yetkililer, enflasyon hedefinin aşılması durumunda gelecek yıl yapılacak zamlara enflasyon farkının da yansıtılacağını ifade etti.

Haberin Devamı