Gazete Vatan Logo

İşte yeni Lenovo Z5 Pro GT özellikleri

12GB RAM ve 512GB Depolamalı Lenovo Z5 Pro GT Tanıtıldı!

İşte yeni Lenovo Z5 Pro GT özellikleri

Çin merkezli teknoloji devi Lenovo , yeni amiral gemisi Z5 Pro GT ’yi tüm dünyaya tanıttı. Tam anlamıyla bir performans canavarı olan cihaz, 12GB RAM miktarıyla şimdiye kadar gördüğünüz tüm akıllı telefonlardan ayrılıyor.

Lenovo, daha çok dizüstü bilgisayarları ve Motorola’nın son dönemdeki telefonlarının arkasındaki marka olarak bilinse de, şirketin kendine ait de bir telefon yelpazesi bulunuyor.

Şirket, merakla beklenen Z5 Pro GT adındaki yeni telefonunu gün yüzüne çıkardı. Cihazla ilgili ilk dikkatinizi çeken şey, neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip olması. Z5 Pro GT ayrıca, daha önce Xiaomi Mi Mix 3 ve Oppo Find X modellerinde gördüğümüz gibi kızaklı bir tasarımla geliyor.

Telefonun selfie kameraları ve kulaklık jakı, alttaki kızaklı bölüme gizlenmiş durumda. Bunun dışında, telefonun arkasındaki karbon fiber desen ve etrafındaki kırmızı vurgular, Z5 Pro GT’ye hareketli bir hava katmış.

6.39 inç AMOLED ekranla gelen telefon, 2340 x 1080 Full HD çözünürlük sunuyor. Z5 Pro GT’nin arkasında 16MP + 24MP çift kamera sistemi yer alıyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerası bizleri karşılıyor.

Haberin Devamı

Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisini kullanan ilk telefon olan Z5 Pro GT, 12GB RAM ve 512GB depolama alanı ile geliyor. 3350mAh değerindeki bir bataryaya sahip olan cihaz, kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkıyor, ancak cihazın yakın zaman sonra Android 9.0 Pie güncellemesi alacağını söylemeden geçmeyelim.

24 Ocak'ta satışa sunulacak olan Lenovo Z5 Pro GT'nin fiyatı 12GB RAM versiyonu için 640 dolar , 6GB RAM versiyonu için ise 390 dolar olarak belirlendi.