Gazete Vatan Logo

İşte sokağa saldığınız katil

Serpil öğretmeni tecavüz ettikten sonra öldüren gruptaydı. 36 yıl ceza aldı, aflarla 7 yılda çıktı ve önceki gece bir kişiyi boğazından bıçakladı

Savaş Tüblek, anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'a defalarca tecavüz edip öldürdükleri gerekçesiyle hüküm giyen 4 saldırgandan sadece biri. 8 yıl önce Ümraniye'deki olayda 2 kadın evine dönerken kaçırılmış; kızı gözünün önünde öldürülürken Anne Hanım Yeşilyurt ağır yaralanmıştı.

Bu acımasızca işlenen cinayetin faillerinden Savaş Tüblek, 36 yıl hüküm giydi; indirimlerden yararlanarak 7 yıl hapis yattı. 24 Aralık 2005'te Rahşan Affı sayesinde cezasından kurtuldu. Sokakta elini kolunu sallaya sallaya dolaşan Savaş Tüblek önceki gün yine bir suça karıştı, bu kez de 2 kişiyi bıçakladı.

Olay mahalli yine aynı, Ümraniye. Saat ise akşamüstü, 18.00 sıraları. Savaş Tüblek, ağabeyi Sinan ile birlikte mahallelerinde gezerken, sebep olmaksızın otobüs durağında oturmakta olan Serhat Akar'a sataştı. Mardin'de vatani görevini yapan ve senelik izinde olan Serhat Akar'ın yanına gelerek "Burada niye oturuyorsun. Biz hasım sahibiyiz. Burada oturamazsın" diye bağırdı. Akar'ın karşılık vermesi üzerine tartışma çıktı. Serhat Akar, cep telefonuyla kardeşi Samet Akar'ı arayarak yardım istedi. Berber dükkanında çalışan Samet Akar olay yerine gelince tartışma kavgaya dönüştü. Savaş ve Sinan Tüblek, ceplerinde taşıdıkları bıçaklarını çekerek Samet Akar'ı kafasının üç yerinden ve boğazından yaraladı. Serhat Akar ise omzundan ısırıldı. Savaş ve ağabeyi Sinan Tüblek olaydan sonra yaya olarak kaçtı. Ancak Akar kardeşlerin şikayetçi olması üzerine zanlıların aranmasına başlandı. Savaş ve Sinan Akar kardeşler, Adem Yavuz Mahallesi'nde yakalandı, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Beni "Buralar bizden sorulur" diye tehdit etti
Savcı tarafından savunmaları alındıktan sonra serbest bırakılan Serhat Akar, olayı şöyle anlattı: "Otobüs durağında oturuyordum. Yanıma gelerek kim olduğumu ve neden burada olduğumu sordular. Ben de karşılık verince, 'Sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun, buralar bizden sorulur?' diyerek tehdit ettiler." Oğulları yaralanan Zekeriya Akar tepkisini şöyle dile getirdi: "Mahalle kabadayısı gibi gelerek çocuklara sataşmışlar. Masum bir insanın canına kıyan birini, cezasını çekmeden toplumun içine salarsanız sonu bu olur."

Haberin Devamı