Gazete Vatan Logo

İşte Sarıgül'ün hedefi!

CHP 5-6 Eylül tarihlerinde 18. Olağanüstü Kurultayı’nı yapacak. Eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin aday olacağını açıklamasıyla birlikte saflar da netleşmeye başladı. Uzun yıllar sonra CHP’ye dönen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını büyük farkla kaybeden eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ne yapacağı ise merak konusu. Hacıbektaş'ta Mustafa Sarıgül'le yan yana görüntü veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun kurultay kararının alındığı MYK toplantısı öncesi yarım saat Sarıgül ile görüştüğü öne sürülüyor. İddiaya göre Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra yakın çevresine, PM’ye girmek için herhangi bir talebi olmadığını, ancak görev verilmesi halinde bunu değerlendireceğini söyledi. Sarıgül daha sonrada kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

PM’YE GİREBİLİR Mİ?

Radikal'in haberine göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisini genel merkezde ziyaret edip desteğini bildiren Sarıgül’ü parti meclisine taşıyacağı konuşuluyor. Ancak Sarıgül’ün önünde iki engel var. Bunlardan birincisi çarşaf liste. CHP tüzüğüne göre PM seçimlerinin çarşaf listeyle yapılması gerekiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çarşaf listeden yana olduğu biliniyor. Blok liste için ise ‘delegelerin talebini’ değerlendireceği konuşuluyor. CHP kulislerinde,seçime çarşaf liste ile gidilirse Sarıgül’ün seçilme ihtimalinin olmadığı konuşuluyor. Çünkü delegeler üstünde bir etkinliği olmayan Sarıgül’e CHP teşkilatlarının da sempati duyduğu söylenemez. Öyle ki 30 Mart yerel seçimi sürecinde en yakın çalıştığı İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile de arasının açık olduğu öne sürülüyor. Burada Sarıgül ve kendisine yakın bazı isimleri seçtirmek istiyorsa Kılıçdaroğlu’nun tek yolu var o da blok liste. İkinci faktör ise Sarıgül’e mesafeli yaklaştığı bilinen Genel Sekreter Gürsel Tekin’in tutumu.

Haberin Devamı

YEREL YÖNETİMLERİ ALIR MI?

Sarıgül’ün parti meclisine girmesinin ardından şu anda Malatya Milletvekili Veli Ağababa’nın yürüttüğü yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olacağı öne sürülüyor. Bunun dayanağı olarak ise İstanbul seçimi değerlendirmesi için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıgül’e, Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarına destek olarak parti içinde çalışması telkininde bulunması gösteriliyor. Sarıgül de bu talimatla CHP’li belediye başkanlarını ziyaret etmeye başlamıştı. Sarıgül’ün bu göreve getirilme ihtimali de parti içinde dirençle karşılaşacağı gerekçesiyle şimdilik pek mümkün görülmüyor.

Haberin Devamı

HEDEFİ NE?

CHP kulislerinde Mustafa Sarıgül’ün bu kurultayı parti yönetimine girebilmek ve gelecek hesapları yapmak için bir fırsat olarak gördüğü konuşuluyor. Sarıgül’ün asıl amacınınsa 2015 genel seçimlerinde milletvekili seçilmek olduğu dile getiriliyor.