Gazete Vatan Logo

İşte kumpasın görüntüleri

Ergenekon davasının sanıklarından eski yarbay Mustafa Dönmez, Zir Vadisi’ndeki aramanın FETÖ’cülerce 7 yıl saklanan polis kamera görüntülerini mahkemeye delil olarak sundu. Görüntülerdeki polisler, “Sesleri silin, nasıl kazık attık” diye konuşuyorlar

İşte kumpasın görüntüleri

Ergenekon ana davası kapsamında Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada, dosyaya gelen bazı evraklar okundu. Daha sonra sanıklar ve avukatların beyanları alındı.

7 yıl saklanan görüntüler

Sanıklardan eski yarbay Mustafa Dönmez, Ergenekon soruşturması sırasında Zir Vadisi’ndeki mühimmatlar aranırken çekilen 3 dakikalık polis kamera görüntülerini izletti. Evinde yapılan aramada ajandasındaki bir krokiye dayanılarak Zir Vadisi’nde kazılar yapıldığı iddiasını anımsatan Dönmez, 7 yıl mahkemeden gizlenen bu görüntüleri kendisinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldığını bildirdi. Duruşmada izlenen görüntülerde arama yapan polisler, kendi aralarında “Sesleri silin, sesi hallediyorsunuz değil mi”, “İşimizi sağlama alalım. Nasıl olsa kazık attık” diye konuşuyorlar.

‘Bunlar Savcı Öz’ün ekibi’

Mustafa Dönmez görüntülerle ilgili şunları söyledi: Benden çıktığı belirtilen ajandadaki işaretli kroki, arama tutanağında yoktu. Ajandaya sonradan ilave edilmiş. Akademideki ders notlarımın olduğu ajandaydı. 8’inci sayfadaki kroki ise bana ait değil. Bu krokiye göre arama yapıp Zir Vadisi’nde mühimmat bulduklarını iddia ettiler. Polislerin arama görüntülerinde bu krokiyi eklediklerine ilişkin itiraflar var. Bu görüntüleri 7 yıl mahkemeden sakladılar. Ben Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldım. FETÖ benim gibi suçlayabileceği 5 kişiye böyle kroki yerleştirmiş. 5’i de benzer. Mühimmatı da tarihli gazeteye sarıp gömmüşler. O tarihte ben askeri cezaevindeydim. Bu kadar salak insanlar bunlar. Beni bunlarla 8 yıl yargılayanlar, hakiminden polisine kadar, hepsi şu an FETÖ’den tutuklu. Bunlar İstanbul’da savcı Zekeriya Öz’ün ekibi.

Haberin Devamı

Karar 26 Nisan’a kaldı

Duruşmada sanıkların ardından avukatların da bir an önce karar verilmesini talep etmeleri üzerine Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, “Sizden daha fazla biz de karar vermek istiyoruz. Önümüzdeki celse inşallah karar için toplanırız” dedi. Kapatılan özel yetkili mahkemede FETÖ’cü hakimlerin davayı karara bağladıktan 8 ay sonra gerekçeli kararı açıkladığını anımsatan Tamirci, “Biz de onlar gibi 8 ay bekleyelim mi? Biz hemen gerekçeli kararı da açıklamak istiyoruz” dedi. Duruşma 26 Nisan’a ertelendi.

Haberin Devamı