Gazete Vatan Logo

İşte Erdoğan’ın önündeki anket

Siyasi krizlerin birinci sorumlusu olarak AKP görülüyor. İşte anketten ilginç sonuçlar

ANKARA - Metropoll araştırma şirketi, 6 ay arayla yaptığı “Liderlerin imajı ve kurumlara güven” anketini tamamladı. Haziran ayında yapılan anketin ortaya koyduğu ilginç sonuçlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimine de gönderildi.

Ankete göre son dönemde yaşanan siyasi krizlerin birinci sorumlusu olarak hükümet, AKP ve Erdoğan görülüyor. AKP’nin kapatılmasına karşı çıkanların oranı yüzde 63’ü bulurken, AKP’nin kapatılması durumunda Erdoğan’ın göstereceği partiye “oy veririz” diyenlerin oranı, yüzde 44’de kaldı. 22 Temmuz’da AKP’ye oy vermiş seçmenlerin yüzde 13’ü ise Erdoğan’ın göstereceği partiye oy vermeyeceğini söyledi.



Erdoğan ve AKP kurmaylarının önüne konulan anket 26 ilde 26-27 Haziran 2008 tarihleri arasında toplam bin 557 kişiyle yapıldı.
Araştırmaya katılanların yüzde 63.5 ile büyük bir çoğunluğu AKP’nin kapatılmasına olumsuz bakarken, yüzde 25,1’lik bir kesim olumlu bakıyor. AKP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenlerin yüzde 5’i de kapatma kararına destek verdi.

Cumhurbaşkanı Gül

Ankette Cumhurbaşkanı Gül’e ilişkin sorular da yer aldı. Ankete katılanlara “Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzına” 1 ile 10 arasında bir puan verilmesi istendi. Gül 10 üzerinden 7,2 puan aldı. Bu rakam Aralık 2007’de 7,7’ydi.


Yeni partiye oy verilir mi?

Pollmark’la ilişkisi nedeniyle de eleştirilmişti. Üç yıl bu şirketin yönetici ve ortağı olan Sencar, 2006 yılında kendi şirketini kurarak araştırmalarına devam etti.

Haberin Devamı