Gazete Vatan Logo
Gündemİşte Adnan Hoca sapkınlıkları

İşte Adnan Hoca sapkınlıkları

İşte Adnan Hoca sapkınlıkları

Adnan Oktar ve 17 müridinin 'zaman aşımı' sayesinde yargının elinden kurtulmasını önleyen Yargı kararı dün ortaya çıktı

Haberin Devamı

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Adnan Oktar ve 17 sanık hakkındaki davanın zamanaşımından ortadan kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararını oybirliğiyle bozmuştu. Oktar ve avukatları ise Anadolu Ajansı’nın konuya ilişkin haberini yalanlamaya çalışmışlardı. Yargıtay raporu açığa çıktı. İşte önemli satır başları:

HOCANIN YÖNTEMİ: Sanıklar karşı oldukları kişi ve siyasi partilerin oy kaybetmesini sağlamak, basına nüfuz etmek için zor ve tehdit uygulamak suretiyle yıldırma, korkutma ve sindirme gücünü kullanmışlardır.

KARDEŞLER, BACILAR: Erkek üyeler ’kardeşler’, bayan üyeler de ’bacılar’adı altında örgütlenmişlerdir. Fırat Develioğlu, Emre Nil, Ferhat Terkoğlu ve Uğur Örmen’in erkek üyelerden; Alev Ulaşoğlu, Meltem Arıkan ve Hatice Tijen Öztemir de bayan üyelerden sorumludur.

İĞRENÇ ŞANTAJ: Sanıklar Fırat Develioğlu, Halil Hilmi Müftüoğlu, Kartal İş, Korkut Yasa ve Ufuk Özturgut kendi grupları hakkında yayın yapan bazı gazeteciler hakkında cinsel sapıklık içinde oldukları ve eşlerini pazarladıkları gibi tehdit içeren yazılar hazırlayıp, fotomontaj yoluyla ürettikleri fotoğrafları birçok yere göndermişlerdir. Gazetelere ajan olarak sekreter yerleşmiştirlerdir.

KÜÇÜK KIZLARA TUZAK: Sanık Adnan Oktar’ın belirlediği kurallarla uyguladıkları farklı cinsel anlayışlarını devam ettirebilmek için aralarında sanık Mustafa Kemal Gül’ün de yer aldığı bir ekip, yaşı küçük çocukların da bulunduğu kızları, sahip oldukları lüks yaşam tarzları ve sosyal mevkileriyle etkileyip gruplarına katmışlardır. Bu kızlar ile doğal olmayan yollardan neredeyse bütün örgüt üyelerinin ilişki kurmuştur. Bunu ’ecir’adını verdikleri bir ibadet şekli olarak benimseyip uygulamışlar, gruptan ayrılmalarını engellemek için gizli kameraya almışlardır.

PARTİDE YÖNETİCİLİK: Örgütlerinin daha da güçlenmesi için siyasi işlerle ilgilenmek üzere de sanıklar Develioğlu, Alacadağ ve Aksu’nun yer aldığı ekip kurmuşlardır.