Gazete Vatan Logo

İstanbullular cuma gününe dikkat!

İstanbullular cuma gününe dikkat!

Kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. İstanbul'da kar yağışı yeniden başladı. Kentin yüksek bölgelerinde yağan kar, diğer bölgelerde yağmurla karışık şekilde etkili oluyor.

İstanbullular cuma gününe dikkat

ETKİSİNİ ARTIRACAK

Son yılların en soğuk kışını geçiren İstanbul'da, birkaç günlük aradan sonra hava sıcaklığı yeniden düştü. Son birkaç günü yağmurlu geçiren şehirde gece yarısından itibaren kar yağışı tekrar başladı. Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar, yağan şiddetli kar nedeniyle yürümekte zorlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler trafikte aksama yaşanmaması için şehrin önemli bölgelerinde önlem aldı. Öte yandan kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.



ASIL KAR CUMA GÜNÜ

İstanbul'a asıl kar yağışı perşembe akşamı gelecek. Kar yağışı ve aşırı soğuk hava, cuma ve cumartesi günü aralıklarla yoğun bir şekilde devam edecek.

Daha çok Anadolu Yakası ve Boğaz'ı etkileyecek kar yağışı, pazar günü hafifleyecek.

EGE'DE YAĞMUR VAR

Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde kar, kıyı kesimlerinde ise sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Perşembe günü yağışlar yagmur şeklinde devam etmesi bekleniyor, Cuma ise kar yağışlı daha fazla gölgede etkili olacak.

AKDENİZ SAĞANAK YAĞIŞLI

Akdeniz bölgesinin tamamı sağanak yağıişlı. Perşembe günü yağışlar kesilecek fakat cuma tekrar sağanak yağış geliyor. Bölgenin doğusunda yağışların daha şidddetli olması bekleniyor. Su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor!

İÇANADOLU KARA TESLİM

İç Anadolu'nun büyük bölümü kar yağışının etkisi altında. Yağış Perşembe, Cuma da devam edecek ve sıcaklıkların sıfır ve sıfırın altında olması bekleiyor.

Karadeniz'in batısında, Bolu dolayları kar yağışlı. Doğu Karadeniz'de de yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor. Perşembe, Cuma da kar yağışı etkisini sürdürmeye devam etmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun büyük kısmı kar yağışlı. Perşembe ve Cuma günüde yağışların sürmesi bekleniyor. Özellikle Cuma günü Malatya, Elazığ çevrelerinde yağış ağır bir tipi şeklinde olabilir.

Güneydoğu bölgesinde sağnak yağış bekleniyor. Yağış Cuma günü şiddetini hem arttıracak hem de sıcaklıklar düşecek.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, taşımalı eğitim veren ilk ve ortaöğretim okulları ile köy okulları kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

KUMLUCA’DA HORTUM SERALARA ZARAR VERDİ

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde dün akşam etkili olan fırtına sonrasında çıkan hortum, seralarda hasara yol açtı.

Kumluca’da dün akşam saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına sonrasında saat 21.00 sıralarında denizde oluşan hortum, karada ilerleyerek Beykonak Beldesi’nde tarım arazilerine zarar verdi. Elektrik tellerinin de kopmasına neden olan hortum, Akmaz, Resiller ve Şirlengiç mahallelerinde ilk belirlemelere göre 10 çiftçiye ait yaklaşık 20 dekar alanda kurulu plastik ve cam seraya zarar verdi. Camları kırılan, çatıları uçan seralardaki ürünler de hortum nedeniyle zarar gördü.

Seraları hortumdan dolayı zarar gören Halil Akman, "Çok güçlü bir hortumdu. Evi yıkmasından korktum. Seraların çatısı uçtu. Sadece ürünlere verdiği zarar yaklaşık 5 bin lira" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Erman ise şu ana kadar kendilerine seralardaki hasarla ilgili bir ihbar gelmediğini söyledi. Erman, ancak bölgede hasar ve zarar tespiti yapılması için ekip görevlendirdiklerini kaydetti.

KAR YAĞIŞI TRAKYA’DA ETKİLİ OLUYOR

TRAKYA’da kar yağışı etkisini gösteriyor. Edirne’nin Keşan ve İpsala ilçeleri beyaza bürünürken, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde karla kaplı yolda öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı.
Tekirdağ’da kar yağışı sabaha doğru başladı. Ekiplerin çalışması sonucu kar yağışı herhangi bir olumsuzluk yaşatmadı. Çorlu’da etkili olan yoğun kar yağışı ise günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe beyaza bürünürken, çok sayıda araç yolda kaldı. Karayolları ve belediye ekipleri ise yolların ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar küreme çalışması yaptı.

ÖĞRENCİ SERVİSİ DEVRİLDİ

Çorlu’da Bülent Ecevit Bulvarı’nda karla kaplı yolda kayan Mustafa Güder yönetimindeki 59 J 0152 plakalı öğrenci servisi devrildi. Kazada 7 öğrenci hafif şekilde yaralandı. Öğrenciler ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Malkara’da da kar yağışı etkili olurken, belediye ekipleri kar küreme çalışması yaptı.

Kar yağışı Edirne’nin Keşan ve İpsala İlçeleri’nde de etkisini gösterdi. Ekipler kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugün Trakya genelinde devam edeceğini bildirdi.

KAR MİLYONLARI ERİTTİ

Karayolları Genel Müdürlüğü, ağır kış şartlarında yolların açık kalması, sürücülerin güvenli seyahat edebilmeleri için yoğun bir çalışma yürütürken, çetin kış şartlarının bu sene Karayolları Genel Müdürlüğü’ne maliyeti 20 milyon lirayı buldu.

Türkiye, son dönemlerin en sert ve ağır kışlarından biri yaşarken, Karayolları Genel Müdürlüğü de yolların kapanmaması için ek önlemler almaya devam ediyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün karla mücadele için 411 mücadele merkezi ve 23 otoyol bakım istasyonu olmak üzere Türkiye genelinde 434 merkezi bulunuyor. Yolların kapanmaması için 4 bin 568 personelle yoğun bir çalışma yürüten Karayolları Genel Müdürlüğü, karla mücadelede 4 bin 792 adet makine ve ekipman kullanıyor.

Karla mücadele için farklı teknikler kullanan Karayolları Genel Müdürlüğü, 2011-2012 kış döneminde yolları açık tutabilmek için bugüne kadar 135 bin 362 ton tuz, 50 ton üre, 472 ton kimyasal tuz çözücü, 25 ton tuz eriyik, 152 bin 182 metreküp de agrega kullandı.

65 bin kilometre yolu açık tutuyor

Yoğun kış koşullarının Karayolları Genel Müdürlüğü’ne maliyeti 20 milyon lirayı bulurken, yağışların devam etmesi halinde bu rakamın biraz daha yukarıya çıkması bekleniyor.

20 milyon liralık maliyetin içinde en büyük kalemi, yolları açık tutmak için kullanılan malzemelerin başında yer alan tuz oluşturdu. Karayolları Genel Müdürlüğü, bu kış kullandığı 135 bin 362 ton tuz için nakliye masrafları dahil olmak üzere yaklaşık 11,5 milyon lira harcadı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, bu kış döneminde kar yağışının yoğun geçtiği bölgelerde açılan yolların kapanmaması için yaklaşık 211 bin metre kar siperi yerleştirdi.

Bu kış, son yılların ortalamasından fazla tuz ve buz çözücü kimyasal kullanan Karayolları Genel Müdürlüğü, 54 bin 652 kilometre daimi açık, 7 bin 619 kilometre zaman zaman kapanan yol olmak üzere toplam 65 bin 526 kilometrelik yol ağını açık tutmak çalışmalarını sürdürüyor.

MUŞ'TA UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Muş’ta etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Türk Hava Yolları Muş Satış Müdürü Ali Ensar Kılıç AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş’ta kar yağışının öğleden sonra etkisini artırmasının beklenmesi ve görüş mesafesinin 1 metreye kadar düşmesi nedeniyle bugün yapılması planlanan
Muş-Ankara, Ankara-Muş, İstanbul-Muş, Muş-İstanbul uçak seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı