Gazete Vatan Logo

İstanbulda kar sürüyor

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü İstanbul'da, İDO'nun tüm feribot ve şehiriçi seferlerinin sorunsuz yapıldığı bildirildi. İstanbul'da havanın hafta sonu ısınması ve yağmur bekleniyor

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, 09 Şubat 2005 Çarşamba günü saat 07.30'daki Mudanya-Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferinin iptal edildiği hatırlatıldı. Bunun dışındaki feribot ve deniz otobüsü seferlerinin yapıldığı, tüm feribot ve şehir içi deniz otobüsü seferlerinde de herhangi bir aksama olmadığı bildirildi. İstanbul'da kapalı yol bulunmazken, ekiplerin kar küreme çalışmaları sürüyor. Deniz trafiğinin yanı sıra, hava trafiğinde ve raylı sistemde de herhangi bir aksama olmadığı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin verilerine göre, soğuk ve karlı hava İstanbul'u yavaş yavaş terk ediyor. Alınan bilgiye göre, kar yağışı Türkiye'nin kuzey kesimlerinde hafta sonuna kadar devam edecek. Batı ve güney bölgelerde ise güneş yüzünü gösterecek. Ancak bu kesimlerde buzlanma ve don riski var.

İstanbullular da cuma gününden itibaren karla mücadelesine başladı. Pazar ve pazartesi günleri etkili olan kar yağışı, biraz daha hafifledi. Bunda zaman zaman poyrazdan, zaman zaman da karayelden kuvvetli esen rüzgar etkisini kaybetmesinin de büyük etkisi var.

Karın 10 Şubat Cuma gününe kadar İstanbul'da zaman zaman etkili olması, cuma günü sabah erken saatlerde kendini gösterdikten sonra dinmesi bekleniyor. Hafta sonunda ise yeni bir yağışlı havanın gelmesi söz konusu. Ama sıcaklık artacağından yağışlar yağmur şeklinde olacak. Buna göre cumartesi günü İstanbul'da havanın bulutlu, pazar günü ise yağmurlu olması bekleniyor.

İstanbul'da hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının da etkisiyle sıcaklıklar birkaç gün daha kadar düşük değerlerde seyredecek.

Hava sıcaklığı gece eksi 2, 9 Şubat Çarşamba günü 3 derece olacak. 10 Şubat Cuma günü sıcaklıkların gece eksi 3, gündüz 4 derece civarında olması bekleniyor. 11 Şubat Cumartesi havlalar ısınmaya başlıyor. Sıcaklığın gündüz 4, gece eksi 3 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı