Gazete Vatan Logo

İstanbul ve Muğla'da orman yangını

Kartal Yakacık'ta çalılık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Bir yangın da Dalaman'da çıktı.

İstanbul ve Muğla'da orman yangını

İstanbul ve Muğla'dan peş peşe yangın haberleri geldi. Kartal Yakacık'taki ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alınan bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle Yakacık'taki çalılık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için itfaiye tarafından helikopter desteği de istendi.İtfaiye ekiplerince yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

DALAMAN'DA ORMAN YANGINI

Bir yangın da Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıktı.Karacaağaç Mahalle Mezarlığına yakın ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlere 8 helikopter, 20 arazöz ve çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale ediliyor.Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.