Gazete Vatan Logo

İstanbul ve birçok ilde okullar tatil edildi

İstanbul Valiliği yaptığı son dakika açıklaması ile 8 Ocak'ta İstanbul'da eğitime tekrar ara verildiğini açıkladı. İstanbul Valisi Şahin: "Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime-öğretime bir gün ara verilmiştir"
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın beklenen hava sıcaklığının -4 derece civarında olması, mevcut kar yağışının tahmin edildiği gibi yoğunluğu azalsa bile bırakacağı kütlenin kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağının anlaşıldığı belirtildi.
Açıklamada "Bu nedenle Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları bakımından anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitim ve öğretime 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin idari izinli sayılacağı vurgulandı.
İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER
Olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın da bazı okulların tatil edildiği açıklandı.
ERZİNCAN’DA KAR TATİLİ BİR GÜN DAHA UZATILDI
Erzincan’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, Erzincan merkez ve ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda 08.01.2015 Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verildi. Erzincan Valiliğinin yaptığı açıklamada 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanlar belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı da bildirildi.

ELAZIĞ'DA OKULLAR YARIN TATİL

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle valilik il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8 Ocak Perşembe günü ara verdi.

BALIKESİR

Balıkesir'in 7 ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, 3 ilçede ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlar bir gün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle Dursunbey, Kepsut, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç, Havran ve Balya ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların tamamında 8 Ocak Perşembe eğitime ara verildi.

Merkez Karesi ve Altıeylül ile Manyas ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda öğrenci ve öğretmenler yarın izinli sayılacak.

Bu arada, Balıkesir'in yüksek kesimleri başta olmak üzere büyük bölümünde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

YÜKSEKOVA'DA KAR TATİLİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim görülen okullarda kar tatili bir gün daha uzatıldı. Yüksekova ilçesinde önceki gün başlayan ve gece saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle ilçeye ulaşımı sağlayan karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.
EĞİTİME KISMİ TATİL
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ilçede taşımalı sistemle eğitim verilen okullarda kar tatilinin bir gün daha uzatıldığı belirtildi. İlçede kar yağışı nedeniyle dün de eğitime 1 gün süreyle ara verilmişti.
ÇORUM
Çorum'da, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüklerince taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 8-9 Ocak 2015 tarihlerinde ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

RİZE

Rize'nin İkizdere, Kalkandere, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği, bu nedenle milli eğitime bağlı ilk ve orta dereceli okullarda 8 Ocak Perşembe eğitime bir günü ara verildiği ifade edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Öte yandan, Hemşin ilçesinde kar yağışının devam ettiği, eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin yarın kararlaştırılacağı belirtildi.

MALATYA'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL

MALATYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle il igenelinde okulların 2 gün tatil edildiği açıklandı. Vali Süleyman Kamçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde eğitime iki gün ara verildiğini açıkladı. Vali Kamçı ayrıca kamuda çalışan engelli ve kronik hastalarında iki gün idari izinli sayılacaklari belirtildi.

TUNCELİ OKULLARA KAR TATİLİ

Tunceli’de devam eden kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar yarın tatil edildi.

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile tüm ilçelerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, il ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de Perşembe günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KÜTAHYA HİSARCIK’TA OKULLARDAKİ KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yoğun kar yağışı sonucu kar ve aşırı buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak 2015 Perşembe günü 1 gün tatil edildiği açıklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” İlçemizde devam etmekte olan yağışlar ve buzlanma olayları sebebiyle Hisarcık genelinde Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında 08.01.2015 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir.” denildi.(

ISPARTA’DA EĞİTİME 2 GÜN ARA
Isparta’da okullar hava koşulları ve buzlanma nedeniyle 2 gün tatil edildi. Isparta Milli Eğitimi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, il genelindeki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm MEB’e bağlı kurumlarda eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.
MUŞ’TA OKULLARA KAR TATİLİ
Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Facebook hesabında yaptığı açıklamada, “Muş ilimizde, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak 2015 Perşembe günü merkez ilçe ve bağlı köylerde örgün eğitim okullarında (yatılı bölge okulları, pansiyonlu kalan öğrenci hariç) İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir” dedi.
KAYSERİ İL GENELİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokulların olumsuz hava koşulları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışının süreceği değerlendirilerek, il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.
KAHRAMANMARAŞ’TA 4 İLÇEDE OKULLARA 1 GÜN TATİL
Kahramanmaraş’ta etkisin sürdüren kar yağışı nedeniyle 4 ilçedeki okullar yarın tatil edildi.
Kentte 3 günden bu yana etkili olan kar nedeniyle Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Göksun merkez ve bağlı mahallelerindeki ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime 8 Ocak perşembe günü ara verildiği bildirildi.
ŞIRNAK’TA OKULLARA 2 GÜN KAR TATİLİ
Şırnak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, 8 Ocak 2015 tarihinden itibaren ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime, 2 gün süreyle (Perşembe ve Cuma) ara verilmiştir" denildi.
KİLİS’TE İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kar yağışı nedeniyle yarın kent merkezinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.
Vali Süleyman Tapsız, 8 Ocak Perşembe günü Kilis kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yağan kar nedeniyle tatil edildiğini belirterek, “Ayrıca yarın hamile ve engelli çalışanların bir gün süreyle idari izinli sayılacak. Polateli, Musabeyli ile Elbeyli ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilçe kaymakamlarımız hava şartlarına göre karar verecektir” dedi.
Erzincan ve Kırşehir il genelinde, Yozgat il merkezi ve 7 ilçede eğitime yarın ara verildi
Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmaması için yarın il genelinde eğitime ara verildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sorgun, Çekerek, Aydıncık, Saraykent ve Çayıralan ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini duyurdu. Kadışehri ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildi.
Kırıkkale kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Hacılar beldesi, Ahılı, Kazmaca ve Yukarı Mahmutlar köyü, Çullu ve Aşağı Mahmutlar mahallerindeki okullarda eğitime yarın ara verildiği öğrenildi.
BURSA’DA OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL
BURSA’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime yarın (Perşembe) bir gün daha ara verdi.
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bursa’da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Valiliği kötü hava koşullarının devam etmesi nedeniyle yarın da il genelindeki ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitime yarın da (Perşembe) ara verdi. Valilik, resmi kurumlarda çalışan hamile ve engelli kişileri de yarın idari izinli olarak sayacak.Bursa’da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.
ESKİŞEHİR
ESKİŞEHİR’de ilk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ve cuma günü tatil edildi. Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde önlem amaçlı olarak eğitime 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocam Cuma günü ara verilduği belirtildi. Açıklamada, "Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, valiliğimizce okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır" denildi.
UŞAK
UŞAK kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liseler, 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocak Cuma günü soğuk hava ile yollardaki buzlanma nedeniyle tatil edildi.
Uşak Valiliği’nden yapılan açıklamada; il genelindeki soğuk hava ve yollardaki buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile liseler iki gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Valilik, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
BİNGÖL’DE OKULLAR YARIN TATİL
Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı tüm ilçelerdeki okullarda yarın içinn eğitime bir gün ara verildi. Bingöl Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin perşembe ve cuma günü izinli olduklarını açıkladı.
BİLECİK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi. Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Osmaneli ve Gölpazarı ilçe merkezleri dışında kent merkezi ile ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesinin uygun görüldüğünü belirtti.

Osmaneli ve Gölpazarı ilçesinde ise aynı gün sadece taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildiğini belirten Nayir, "İl genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi. Eğitime devam edilen ilçe merkezleri de ilerleyen saatlerde kar yağışının artması durumunda kaymakamlıklarca tatil edilebilecek. Öte yandan aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak" diye konuştu.

Öte yandan Bilecik merkezde 55, Bozüyük'te 45, Gölpazarı'nda 71, Pazaryeri'nde 23, Osmaneli'nde 17, İnhisar'da 9, Yenipazar'da 24 ve Söğüt ilçesinde 20 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

GİRESUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın, Dereli ilçesinde ise yarın ve cuma günü eğitime ara verilecek. Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın, Dereli ilçesinde ise yarın ve cuma günü eğitime ara verileceğini söyledi.

Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Çamoluk, Güce, Doğankent, Çanakçı, Alucra ve Yağlıdere ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın, Dereli ilçesinde ise yarın ve cuma günü eğitime ara verileceğini belirtti.

Necati Akkurt, Giresun merkez, Keşap, Bulancak, Eynesil, Tirebolu, Espiye ve Görele ilçelerinde ise köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yarın tatil kararı aldıklarını ifade etti.

KAYSERİ'DE BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL
Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada Felahiye, Hacılar, İncesu, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Akkışla, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde okulların yarın da tatil edildiği belirtildi. Taşımalı eğitime de Develi İlçesi’nde yarın, Özvatan ilçesinde de yarın ve cuma günü ara verildi.
Bu arada, dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanan ve yoğun çalışma sonrası ulaşıma açılan Kayseri- Sivas, Kayseri–Malatya, Kayseri-Kahramanmaraş karayolları aşırı kar yağışı ve tipi sonucu saat 15.30 itibariyle yeniden ulaşıma kapandı.
Kayseri’den bazı uçak seferleri de elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
ZONGULDAK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Merkez ve bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi. Zonguldak'ın merkez ile bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle merkezin yanı sıra Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Çaycuma ve Ereğli ilçeleri ile bağlı belde ve köylerdeki okullar yarın tatil edildi.

Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

DENİZLİ’NİN 5 İLÇESİNDE OKULLAR YARIN DA TATİL

DENİZLİ’nin ikisi merkez olmak üzere beş ilçesinde iki gündür tatilde olan ilk ve orta dereceli okullar, yarın da tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; kent merkezindeki Pamukkale ve Merkezefendi ile Acıpayam, Bozkurt ve Çameli ilçelerinde iki gündür tatilde olan ilk ve orta dereceli okulların 08 Ocak Perşembe günü de tatil edildiği duyuruldu. Kent merkezinde kar yağışının kesildiği, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği tatil kararının alındığı belirtildi.

KASTAMONU
Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay'daki tüm okullar yarın ve cuma günü tatil edildi
Kastamonu'nun Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay ilçelerinde, eğitime iki gün ara verildi.
Alınan bilgiye göre, Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay'daki tüm okullar, Cide, Tosya ve İnebolu'daki taşımalı eğitim verilen okullar ile Küre'deki Yatılı Bölge Ortaokulu, yarın ve cuma günü tatil edildi.
Abana ve Ağlı'daki tüm okullar ile Daday ve Pınarbaşı ilçelerindeki taşımalı eğitim verilen okullarda yarın eğitime ara verildi.
Kent merkezinde taşımalı eğitim verilen okullar ile Şenpazar ve Devrekani ilçelerindeki tüm okullarda yarın ve cuma günü, Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerindeki okullarda da yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırılmıştı.
MANİSA DEMİRCİ İLÇESİ
Manisa'nın Demirci ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi
Demirci ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Demirci Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, oluşan buzlanma ve don nedeniyle yarın ilçedeki ilköğretim okulları, lise ve dengi okullar tatil edildi.
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ara verileceği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilerin yanı sıra devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı tarihte bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
ANTALYA KORKUTELİ’DE DE OKULLAR TATİL
Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nin yüksek kesimlerinde ise etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle özellikle taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda, kaymakamlık kararıyla eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Kaymakamlık, Yayla, Kızılcadağ, Sülekler, Başpınar, Taşkesiği, Kırkpınar, Kozağacı, Küçüklü ve Kayabaş mahallelerinde eğitime 8 Ocak Perşembe günü ara verildiğini açıkladı.
KARAMAN
Karaman'da kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle okullar perşembe günü (yarın) tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İl ve ilçelere bağlı tüm eğitim kurumlarında 8 Ocak Perşembe günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitim yapılmayacaktır" denildi.
BARTIN
Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.
Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün ara verileceği belirtildi.
Açıklamada, okulların dönem içerisinde uygulayacağı telafi programıyla eksik derslerin tamamlanmasının sağlanacağı ifade edildi.
KARABÜK
Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda yarın eğitim ara verildi. Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının akşam saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın için ara verildiği belirtilirken, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması istendi.
Kent genelinde bugün de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmişti.
NEVŞEHİR
Nevşehir il merkezi ve 6 ilçede 1, Derinkuyu ilçesinde 2, Niğde'de 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.
Nevşehir merkez ile Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitime yarın ve ertesi gün ara verildiğini bildirdi.
NİĞDE
Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 8 Ocak Perşembe günü eğitime ara verildiği belirtildi.
DÜZCE
Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.
Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda, eğitim ve öğretime 8 Ocak Perşembe günü de ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
KARS
Kars'ın Sarıkamış ve Digor ilçelerinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.
Digor Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığında aşırı düşüş beklendiği belirtilerek, buna bağlı olarak ilçede fırtına ve kuvvetli buzlanma hadiselerinin yaşanacağının tahmin edildiği bildirildi.
"İlçemizde 08 Ocak 2015 Perşembe günü milli eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Sarıkamış ilçesinde de kaymakamlık tarafından alınan karar gereği elverişsiz hava koşulları nedeniyle okulların 2 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
AMASYA
Amasya'nın Merzifon, Suluova, Hamamözü, Göynücek, Taşova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın da eğitime ara verilecek.
Valilikten yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı nedeniyle, Amasya'nın ilçelerinin tamamında ve taşımalı sistemle eğitimin uygulandığı merkez ve köylerde 8 Ocak Perşembe günü ilk ve orta dereceli okulların bir gün daha tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, Amasya merkez ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime devam edileceği, ilçelerde kamu kurumlarında engelli statüsünde çalışan tüm personelin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
KOCAELİ
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.
KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı, meteorolojiden gelen aşırı sıcaklık düşüşü, don ve buzlanma riski uyarısı nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü üniversitede eğitim öğretime yarın için ara verildiği belirtildi.
Personel hizmetlerinin ise normal işleyişinde süreceği bildirilen açıklamada, yarın yapılması planlanan senato toplantısının 22 Ocak Perşembe gününe ertelendiği kaydedildi.
Olumsuz hava şartları nedeniyle KOÜ'de salı gününden bu yana eğitime ara verilmişti.
SAMSUN
Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime iki gün ara verileceği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kavak ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullar, 19 Mayıs ilçesinde Esentepe, Kuşkayası, Kösedik, Karagöl taşıma merkezli ilkokul ve ortaokullar, Düzköy birleştirilmiş sınıflı okul ile adı geçen mahallelerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yarın ve cuma günü eğitime ara verilecek. Havza, Ladik, Salıpazarı ve Asarcık ilçelerindeki tüm okullarda da iki gün eğitim öğretim yapılmayacak.
Açıklamada, Alaçam, Ayvacık, Bafra, Canik, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçeleri ile Çarşamba ilçesinin Gülören İlk-Ortaokulu, Kabaceviz İlk-Ortaokulu, Gökçeçakmak İlk-Ortaokulu, Ağcagüney İlk-Ortaokulu, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat ilkokullarında, Atakum ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okullar ile Özören, Meyvalı, Yeşiltepe, Sarayköy ilkokullarında eğitime yarın ara verileceği kaydedildi.
ADANA
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Adana'nın yüksek kesimlerindeki bazı ilçelerinde kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Aladağ ilçesinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkeze uzak 6 mahallesine giden yollar ulaşıma kapandı.
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ-Adana yolunun trafiğe açık olduğunu ancak sürücülerin Hasan Dede geçidinden zincir takarak geçmeleri gerektiğini belirtti. Akgedik, kapanan yolların ulaşıma açılması için belediye ekiplerinin aralıksız çalıştığını ve kısa sürede yolların açılacağını ifade etti.
Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Tufanbeyli ilçesinde ise ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla ilk ve orta dereceli okullarda eğitime perşembe ve cuma günü ara verildiği duyuruldu.
ORDU
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Adana'nın yüksek kesimlerindeki bazı ilçelerinde kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Aladağ ilçesinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkeze uzak 6 mahallesine giden yollar ulaşıma kapandı.
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ-Adana yolunun trafiğe açık olduğunu ancak sürücülerin Hasan Dede geçidinden zincir takarak geçmeleri gerektiğini belirtti. Akgedik, kapanan yolların ulaşıma açılması için belediye ekiplerinin aralıksız çalıştığını ve kısa sürede yolların açılacağını ifade etti.
Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Tufanbeyli ilçesinde ise ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla ilk ve orta dereceli okullarda eğitime perşembe ve cuma günü ara verildiği duyuruldu.
BİTLİS
itlis ve Tatvan'da kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ilçesinde eğitime 2 gün süreyle ara verildi.
Bitlis merkez ile Tatvan ilçesinde üç günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle okulların 2 gündür kapalı olduğu kentte, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için tatil süresi 2 gün daha uzatıldı.
Kentteki kamu kurumlarında görevli engelli ve hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

KONYA'DA 8 OCAK PERŞEMBE OKULLAR TATİL

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 8 Ocak Perşembe günü de ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği belirtildi. Böylece, Konya'da dün ve bugün tatil olan öğrenciler, yarın da kar tatili yapacak.
Açıklamada, tatil olan yerlerde hamileler ve engellilerin perşembe günü de idari izinli sayılacağı bildirildi.
SAKARYA 8 OCAK'TA OKULLARI TATİL ETTİ
Meteorolojinin bugün için yoğun kar alarmı vererek uyardığı Sakarya'da valilik 8 Ocak perşembe gününü de tatil etti. Sakarya'da bugün de okullar tatil olmuştu.
Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında bugün ve 8 ocak perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
AKSARAY TATİL UZADI
Aksaray'da kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime yarın için ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin eğitim faaliyetlerinde aksamaya neden olduğunu söyledi.
Kartal, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm ilk ve orta okullar ile liselerde eğitime, 8 Ocak Perşembe günü, bir günlük ara verildi. Ayrıca tüm kamu kurumlarında çalışan engelli vatandaşlar ve hamileler de bir günlük idari izinli sayılacaktır" diye konuştu.
BAYBURT'TA 2 GÜN TATİL KARARI
Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ve cuma günü de ara verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle dün öğleden sonra il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okulların 1,5 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
Kar yağışının yoğun olarak devam etmesi sebebiyle okullarda eğitime yarın ve cuma günü da ara verildiği ifade edilen açıklamada, eğitimin 12 Ocak Pazartesi günü yeniden başlayacağı bildirildi.
BOLU KAR TATİLİ 8 OCAK'A UZADI
Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği belirtilerek, ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı bildirildi.
Olumsuz hava şartlarının yarın da devam edeceği vurgulanan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre 8 Ocak Perşembe günü de okullarda 1 gün daha eğitim öğretime ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.
ANKARA VALİLİĞİ 8 OCAK TATİL KARARI
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve don yaratan soğuklar sebebiyle 7 ocak çarşamba gününün yanı sıra 8 Ocak perşembe günü de okulların tatil edildiği ilan edildi. Ankara'da eğitim 9 ocak cuma günü kaldığı yerden devam edecek.
SİVAS KAR TATİLİNİ UZATTI
Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen ara, 1 gün uzatıldı. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın 8 Ocak perşembe günü ara verilmesini kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı