Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul sokaklarında nostalji yarışı

İstanbul sokaklarında nostalji yarışı

İstanbul sokaklarında nostalji yarışı

Mercedes-Benz Türk’ün bu yıl 25. yılını kutlayan Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek gerçekleştirdiği ‘Mercedes-Benz Bahar Rallisi’, iki gün devam eden etaplarında rengarenk görüntüleri ile İstanbul’lulara unutulmaz anlar yaşattı. Hepsi birer sanat eseri değerinde olan araçların yarıştığı rallide 1950-1975 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik araçların yanı sıra 1940-1960 yılları arasında üretilen Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen markalı araçlar, “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Thunderbird, Chevrolet Corvette ve 60-1975 yıllarına ait Porsche, Cadillac, Rolls Royce ile Volkswagen Carmann Ghia gibi efsane otomobiller yer aldı.

Her koşulda yollarda

Yarışa giren otomobiller sadece yıllara değil, Pazar günü kötü hava şartlarına da meydan okuyarak, adeta kara bulutları dağıttı. Cumartesi günü start aldıkları Via-Port Crowne Plaza Kurtköy’de Pazar günü de son etap olan Kalamış-Caddebostan-Cumhuriyet köyü rotasında yarıştı.

Hızdan çok, parkuru tamamlama amacıyla yola çıkan klasik otomobil tutkunları iki gün boyunca toplam 350 km yol kat etti. Ekip yarışın ardından görkemli bir törenle ralliyi kazananları açıkladı.

Haberin Devamı