Gazete Vatan Logo

İstanbul karıştı! Birçok noktada müdahale

İstiklal Caddesi’ndeki TMMOB binasında biraraya gelen Taksim Dayanışması üyeleri Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Ancak aralarında CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal’ın da bulunduğu grubun yolu, barikat kuran polis tarafından kesildi. Grup üyeleri yürümekte ısrar etti.

GALERİ



Bunun üzerine polis, "Lütfen dağılın. Sayın milletvekilleri, hastalar ve çocuklar, lütfen güvenli bir alanan alın. Yasa dışı eylem yapan gruba sesleniyorum lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" dedi. Birkaç dakika sonra polisin müdahalesi başladı. Gaz bombası ile tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu. Eylemciler, Galatarasay Meydanı’na doğru kaçtı.


GALATASARAY MEYDANI’NDA POLİS MÜDAHALESİ

GEZİ Olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen eylemcilere, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından Galatasaray Meydanı’nda tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi.

İstiklal Caddesi’nde biraraya gelen grubun Taksim’e doğru yürüyüşe geçtiği sırada başlayan polisin müdahalesi Galatarasay Meydanı’nda devam etti. Polis ekipleri İstiklal Caddesinden Galatasaray Meydanı’na koşarak gelen göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında bazı göstericiler gazdan etkilenerek çevrede bulunan dükkanlara sığındı. Dükkan girişinde yaşanan izdiham dolayısıyla bir dükkanda maddi hasar meydana geldi. Bu sırada iki gösterici izdiham dolayısıyla bileğinden ve ayağından yaralandı. Yaşlı bir kadın ise, atılan gazdan etkilenerek yere yığıldı. Yerde yatan yaşlı kadın diğer göstericilerin yardımıyla ayağa kalkarak olay yerinden ayrıldı. Ara sokaklara kaçışan göstericilere polis ekipleri sokak başlarını kapatarak plastik mermi ile müdahalede etti.

BİR GRUP GÖSTERİCİ: ’HAKAN FİDAN’A SELAM SÖYLEYİN’



Türk Bayrağı ve Göktürk Bayrakları ile Galatasaray Meydanında toplanan bir gurp elleriyle kurt işareti yaparak, ’Türk’üz Türkçüyüz, Atatürkçüyüz’ , ’PKK, AKP omuz omuza’ ve ’Hakan Fidan’a selam söyleyin’ şeklinde slogan attı. Polis ekiplerinin "Lütfen dağılın yasa dışı eylem yapıyorsunuz. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" uyarısının ardından göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı

KADIKÖY'DE MÜDAHALE

Kadıköy D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde bir grup pankart açarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri de gruba müdahale ederken, eylemcilerden bazılara polise molotof kokteyli attı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, D 100 Karayolu'nda hareketli dakikalar yaşandı. TOMA aracı karayolunda manevra yapıp ters istikamette bir müddet ilerledi. Çevik kuvvet ekipleri de D-100 Karayolu'nda grubun yolu trafiğe kapatmaması için bir müddet bekledi. Atılan molotof kokteyli bir polis memuru tarafından söndürüldü.

OSMANBEY'DE MÜDAHALE

Beşiktaş Çarşı’da toplanan bir grup gösterici, Nişantaşı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis göstericilerin yürüyüşüne izin verdi ancak grup Osmanbey’e geldiğinde Taksim’e çıkmak istedi. Bunun üzerine grup polisle karşı karşıya geldi. Göstericilerin polise taş ve molotof kokteyli attığı görüldü. Polis yaklaşık 50 kişilik gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Osmanbey ve Şişli'de polisin müdahalesi sürüyor.

GAZİ MAHALLESİ

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TEM Otoyolu'na çıkmak isteyen gruba polis, biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

OKMEYDANI'NDA DA MÜDAHALE VAR

Okmeydanı Şark Kahvesi ve çevresinde toplanan yüzleri kar maskeli kalabalık bir grup, yolu trafiğe kapatmak istedi. Polis, yasadışı gösteri yapan grubun dağılması ve yolun yeniden trafiğe açılması için göstericileri uyardı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda yeniden toplanan göstericiler, bu kez polise molotof kokteyli ile saldırdı. Olay yerindeki gerginlik sürerken, bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.


DOLAPDERE’DE 50 KİŞİLİK GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 50 kişilik bir gösterici grubuna polis Dolapdere, Piyalepaşa bulvarı üzerinde müdahale etti. Göstericiler havai fişek, polis de gaz bombası kullandı. Göstericiler dağıldı.

D-100 KARAYOLUNDA HAREKETLİ DAKİKALAR

D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde yolu kapatmak isteyen bir gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polise molotof kokteyli atan grup ara sokaklara kaçarken D-100 karayolunda hareketli dakikalar yaşandı.

D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde bir grup pankart açarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale ederken, polise molotof kokteyli atıldı. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçarken, D-100 karayolunda hareketli dakikalar yaşandı. TOMA aracı karayolunda manevra yapıp ters istikamette bir müddet ilerledi. Çevik kuvvet ekipleri de D-100 Karayolunda grubun yolu trafiğe kapatmaması için bir müddet bekledi.

GEZİ PARKI KAPATILDI

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Gezi Parkı ile Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı çevresini kapattı.

Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bu arada kapatılan Gezi Parkı polislere kaldı. Bazı polisler banklarda otururken bazıları ise içeride dolaşıyor.


BEŞİKTAŞ'TA "GEZİ" ÖNLEMLERİ

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı.

Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

POLİS, İTFAİYE VE İŞ MAKİNELERİ BEKLİYOR

İSTANBUL’da gezi olaylarının yıldönümünde çıkabilecek olaylarla ilgili Mecidiyeköy meydanında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mecidiyeköy meydanında bulunan E-5 köprü altında çok sayıda polis ekibi ile birlikte bir Toma aracı nöbet tuttu. Büyükşehir belediyesine ait iş makineleri ile kamyonların köprü altında beklediği gözlendi. Önlemler çerçevesinde ayrıca 2 itfaiye aracıda gün boyu köprü altında nöbet tutuyor.

KISIKLI'DA TOMALI ÖNLEM

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan bugün Sultangazi Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.
Başbakan Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki evinin çevresinde alınan rutin güvenlik önlemlerinin yanında Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği Bahçesinde yer alan TOMA dikkat çekti. Büro Amirliği, Başbakan Erdoğan'ın evine 100 metre mesafede bulunuyor.

GEZİ PARKI'NA ÇİÇEK BIRAKMAK İSTEDİ, POLİS İZİN VERMEDİ

Taksim Gezi Parkı'na çiçek bırakmak istediğini belirten bir vatandaşa polis izin vermedi.
Mehmet Rıza Camcı, polislerden izin isteyerek parka çiçek bırakmak istedi. Saat 10.50'de kapatılan Gezi Parkı'nda nöbet tutan polisler, Camcı'ya izin vermedi. Esnaf olduğunu belirten ve kendi yetiştirdiği çiçeklerle parka geldiğini söyleyen Mehmet Rıza Camcı, “Burada kaldım geçen sene. 19 gün burada yattım ve burada vuruldum, gaz bombasıyla vuruldum. Onun için, hüzünlendim geldim, çiçeklerle geldim. Zaten buraya gelenler çiçeklerle geliyor" şeklinde konuştu.
Camcı daha sonra elinde çiçekleriyle parkın girişinden uzaklaştı.

GEZİ PARKI KARŞISINDA KİTAP OKUMA EYLEMİNE POLİS ENGELİ

TAKSİM'de Gezi Parkı'nın yanındaki yola oturan bir grup, kitap okumaya başladı. Yüzlerini parka dönen grubun yanına bir süre sonra polis geldi. Polis, grubun uzaklaşmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti. Ellerinde kitap bulunan grubun bekleyişi sürüyor.

Gezi Parkı ile Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı çevresini polis tarafından kapatıldı. Meydan ve park ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Bu arada kapatılan Gezi Parkı polislere kaldı. Bazı polisler banklarda otururken bazıları ise içeride dolaştı.

POLİS, TAKSİM'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ GENİŞLETTİ

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim'de polis önlemleri artırıldı. Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.

HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER GEZİ PARKI'NA ÇİÇEK BIRAKTI

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin anısına, Gezi Parkı'na çiçek bıraktı.
Önder, elinde bir buket papatya ile polis çemberinin arasından geçerek, merdivenleri çıktı. Kendisini takip eden gazeteciler ile birlikte Gezi Parkı'na giren Sırrı Süreyya Önder, bir buket çiçeği park içindeki bir kayanın üzerine bıraktı.

"YİTİRDİKLERİMİZİN ANISINA..."

Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çiçekleri yitirdiklerimizin anısına bıraktım" dedi ve Gezi Parkı'ndan ayrıldı.

GEZİ PARKI MERDİVENLERİNDE KİTAP OKUMALARINA İZİN VERİLMEDİ

Gezi Parkı olaylarının 1'inci yıldönümünde Gezi Parkı ve Taksim Atatürk Anıtı çevresini kapatan polis, Gezi Parkı merdivenlerinde kitap okuyan bir gruba izin vermedi. Polisin uyarısıyla merdivenlerden kalkan grup bu kez parkın karşısındaki yola oturarak kitap okumaya devam etti. Polis burada da kitap okuyanlar uzaklaşmalarını istedi.
Kitap okuyanlardan adını vermek istemeyen bir kişi Gezi'yi anmak için Taksim'e geldiklerini belirterek, "Merdivenlerde kitap okuyorduk ancak polis bizi kovdu. Bizde bu şekilde bir protesto geliştirdik. Kitap okuyoruz, kimseye bir zararımız yok" diye konuştu.
Kitap okuma eylemine katılan başka bir kişi ise "Gezi'nin yıldönümü nedeniyle gelmiştik ama park kapalı. Merdivenlerde oturuyorduk ve polis bizi kaldırdı. Bizde buraya oturduk. Burada devam ediyoruz anmaya. Oradan kalkmamızı rica ettiler, 'yasak olmamasına rağmen kalkın, yasak değil ama kalkın' gibi söylemlerde bulunarak..." diye konuştu.
Yolda oturan grubu kaldırmak isteyen polis, "Arkadaşlar lütfen bize yardımcı olun, şu anda hep birlikte trafiği kapatıyoruz burada" demesi üzerine grup trafiğin kapalı olduğunu belirtti.

"BURADA BİRBİRİMİZİ TANIMIYORUZ"

Bu sırada kitap okuyanlar arasında bulunan ve avukat olduğunu söyleyen bir kişi, "Medeni'nin katilini bulun, Ahmet'in katili bulun, en son öldürülen Uğur Kurt'un katilini bulun, Berkin Elvan'ın katilini bulun. Bunların hepsi tutunaklara geçmiş ve meslektaşlarını tarafın gerçekleştirilen ölümler. Biz burada kitap okuyoruz. Kime ne zararı var. Gezi Parkı kaç yıldır kapalı, siz bana 'kaç yıldır burada kitap okuyorsunun' diyorsunuz. Kaç yıldır Gezi Parkı polisler tarafından böyle ablukaya alınıyor. Kimin için, ne için? Biraz mantıklı cevap verin. Tamam sizde emir uyguluyorsunuz. 10 tane, 20 tane, 50 tane vatandaş burada kitap okuyor ve devletin düzeni bozuluyor. Ben burada bir sözcüde değilim. Burada birbirimizi tanımıyoruz" diyerek polislere tepki gösterdi.

"YAPTIĞINIZ KANUNSUZDUR"

Daha sonra kitap okumak için grupla birlikte yola oturan kişi bir açıklama yaparak, "Bir yıldır 20'ye yakın insan öldü, canımız yanıyor. Evlerimizde kitap okumayı da biliyoruz ama bu bir tepki. Bizim muhatabımız tekil tekil insanlar değil. İnsanları galeyana getirmek içinde gelmedik. Her halde hepimiz kendi kendiliğimizden karar alarak geldik buraya. Örgütlü varsa 2- tane arkadaş gelmiştir buraya. Biz burada kitap okuyoruz. Getirsinler yazılı bir talimat, Mutlu'dan mı gelmiş, kaymakamdan mı gelmiş, İçişleri Bakanı'n da mı gelmiş, Başbakan'dan mı gelmiş" dedi. Polis yolda oturan ve kitap okuyan grubu tekrar uzaklaştırmak istedi.
Bu sırada avukat olduğunu söyleyen kişi "Yaptığınız kanunsuzdur. Kanunsuz emri uyguluyorsunuz" diyerek polislere tepki gösterdi.
Kolkola giren polis, kitap okuyan grubu İstiklal Caddesi girişine kadar uzaklaştırdı.

TAKSİM MEYDANI GÜVERCİNLERE KALDI

Gezi olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle polis Taksim Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Alınan önlemler nedeniyle Taksim Meydanı'nın hafta sonu olmasına rağmen boş olduğu görüldü. Meydan'da bekleyen polisler ise güvercinlere yem verdi. Polisin, içinde yem bulunan bir torbadan güvercinlere yem verdiği ve yemleri turistlerle de paylaştığı görüldü.

GAZİ MAHALLESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TEM Otoyolu'na çıkmak isteyen gruba polis, biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

Haberin Devamı