Gazete Vatan Logo

İstanbul'da ilk günün tanzim satışları belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk günde tanzim satış noktalarından vatandaşlara 297,7 ton sebzeyi ulaştırdığını duyurdu. En çok domates satıldı.

İstanbul'da ilk günün tanzim satışları belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 34 ilçede 50 noktada vatandaşlara uygun fiyatta sebze satışı devam ediyor.

Aradaki aracı ve komisyoncuları devre dışı bırakarak ürünleri üreticiden temin edip vatandaşa ulaştıran belediye, dün başlanan uygulamada satılan sebzelerin bilançosunu açıkladı.

Buna göre ilk gün 297,7 ton sebze vatandaşlara satıldı, Tanzim satış noktalarında en çok domates satılırken, en az ise sivri biber vatandaşlara satıldı. İlk günde 118 ton domates, 70 ton patates, 73 ton soğan, 16 ton ıspanak, 15 ton salatalık, 2,7 patlıcan, 2 ton çarliston biber ve bir ton sivri biber olmak üzere 8 farklı kalem sebze uygun fiyattan vatandaşa ulaştırıldı.

Tanzim satış noktalarında; domates 3, patlıcan 4,5, salatalık 4, çarliston biber 6, sivri biber 6, soğan 2, patates 2 ve ıspanak 4 liradan satılıyor.

Alışverişe gelenlerden İlhan Aksoy, "Dışarısı çok pahalı. Burada 2 lira, 3 lira. Genel olarak uygun. Domates, biber, patlıcan, soğan aldım. Pazar ve marketler çok pahalı" dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz Sun ise, "Ben çok memnunum. Gelirken pazarın önünden geçtim. Buradaki fiyatla kıyasladığımda 30 lira cebime giriyor. Bu fiyattan çok memnunum. Marketler de pahalı. Burada ne varsa hepsini alacağım" diye konuştu.
TAKSİM'E DE İLGİ BÜYÜK
İstanbul Büyükşehir Belediyesince sebze meyve fiyatlarını düşürmek amacıyla Taksim Meydanı'nda tanzim satış noktası kuruldu. Gezi Parkı'nın Taksim Meydanı tarafında oluşturulan tanzim satış noktasına, sabah saatlerinde belediyenin mobil araçlarıyla getirilen ürünler, görevliler tarafından tezgaha titizlikle dizildi.
Vatandaşlar ise tanzim satış noktasında uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruğa giren vatandaşlar saat 10.00'da sırayla alışveriş yaptı. Vatandaşlardan Muammer Köse, bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, ''Büyük bolluk, ne güzellik. Millet bol bol yiyecek. Her yere kurulacak bunlardan. Fiyatlardan memnunum. Bedava. Aynı yaz fiyatları gibi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binalı Yıldırım'a Allah uzun ömürler versin.'' dedi.
Sevim Yütük ise uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ederek, ''Çok memnunum. Bu sistemi getirenlerden Allah razı olsun. Normalde 25 liraya ben bu kadar şeyi alamazdım. Her şeyden aldım. Bunları pazardan ya da marketten alsaydım 70-80 lira tutardı. Artık burayı tercih edeceğim. Reisimizden de çok memnunuz.'' ifadelerini kullandı.
EN FAZLA TALEP DOMATESE
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 50 ayrı noktada sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için hayata geçirilen tanzim satış noktalarında en fazla talep 118 tonla domatese oldu.

Haberin Devamı