Gazete Vatan Logo

İstanbul'da Hoşgörü Yürüyüşü

İntihar saldırısının yaşandığı Beyoğlu'nda, bugün Hoşgörü Yürüyüşü gerçekleştirildi

Kuledibi'deki patlamanın bulunduğu bölgeye kadar süren yürüyüşe, yabancı ülkelerin İstanbul boşkonsoloslarının yanı sıra sanatçılar da katıldı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Uluslararası Barış Günü nedeniyle düzenlenen Hoşgörü Yürüyüşü Taksim'den başladı. Yürüyüşe AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Kaymakamı Kamil Başar, Fransa İstanbul Başkonsolosu Cristian Perucelle, Belçika Başkonsolosu Thomas Antoine, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Sergey Velickhin, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Ruslan Demçenko'nun yanı sıra, sanatçılar Selda Alkor, Haluk Levent ve Meral Konrat ile işadamı Adnan Polat'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi katıldı.

Grup, yürüdükleri yol boyunca vatandaşlara beyaz karanfil dağıttı. Kuledibi'nde sona eren yürüyüşün ardından kısa bir açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Terörist saldırıları lanetliyorum. Bu saldırılar, Türkiye'nin istikrarına vurulmak istenen bir darbedir. Acı bir tesadüftür ki bu olay 16 Kasım Uluslararası Hoşgörü Günü'nden bir gün önce olmuştur. Hoşgörü pasif bir tutum değildir. Hoşgörü, insan hak ve özgürlükleri konusunda aktif bir tavır almak demektir. İnsan hayatının kutsal, buna kast etmenin en büyük kötülük ve insan hayatını korumanın ise en yüce değer olduğuna inanmak, hoşgörünün birinci koşuludur. Hoşgörü sadece ahlaki bir görev değil. Siyasi ve hukuki bir gerekliliktir. Şiddet ve terör, hoşgörünün bittiği yerde başlar" dedi.

Daha sonra, yapımı henüz tamamlanmamış olan Barış Heykeli'nin açılışı gerçekleştirildi.
Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ferit Özden ile birlikte
Kadir Topbaş, heykelin açılışını birlikte gerçekleştirdi. Özden, önümüzdeki günle

Haberin Devamı