Gazete Vatan Logo

Çeçenistan'ı karıştıran IŞID'in gelini İstanbul'da yakalandı

İstanbul'da DEAŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda öldürülen DEAŞ komutanlarından Ömer Eş Şişhani kod adlı Gürcü uyruklu Tarkan Batıraşvili'nin karısı ve Çeçen Bakan’ın kızı Seda Dudurkaeva'nın da aralarında bulunduğu beş kişi yakalandı, Dudurkaeva’nın DEAŞ'a katılması babasını bakanlık koltuğundan etmişti.

Çeçenistan'ı karıştıran IŞID'in gelini İstanbul'da yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ'a yönelik yapılan çalışmada, çatışma bölgeleri ile ilgileri olduğu iddia edilen bazı isimlere ulaşıldı. Eylem arayışı içerisinde oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik Arnavutköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü ve Ümraniye’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda beş kişi yakalandı.

Komutanın karısı çıktı

Yapılan incelemelerde gözaltına alınan ve pasaportunda S.K. ismi yazılı kadının evraklarının sahte olduğu tespit edildi. Polis araştırmalar sonucunda bu kişinin Ninova’da öldürülen DEAŞ komutanlarından Ebu Ömer El Şişhani kod adlı Gürcü uyruklu Tarkan Batiraşvili’nin karısı Seda Dudurkaeva olduğunu tespit etti. Tarkan Batiraşvili’den 2 çocuğu olduğu iddia edilen Seda Dudurkaeva'nın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çeçenistan lideri Ramazan Kadırov'ın bakanı Asu Dudurkaev'in kızı olan Seda Dudurkaeva'nın örgüte katıldığının ortaya çıkmasıyla birlikte babası görevden alınmıştı.

Haberin Devamı

Çeçenistan'da lüks içinde yaşarken bir anda radikalleşmeye başlayan Seda Dudurkaeva'nın hikayesi dünya basınında da daha önce yer almıştı. Kendisi gibi Gürcü olan Hamzat isimli bir DEAŞ'lıyla internet üzerinden tanışan genç kadın, Hamzat yaralandığında Türkiye üzerinden kaçak yollarla Suriye'ye geçmişti. Genç kadın burada Şişhani'nin sağ kolu ve çocukluk arkadaşı olan Hamzat'la evlenmişti. Seda’nın IŞİD’e katıldığı ortaya çıkınca Kadirov, babasını ‘fanatik kızını kontrol edemediği için’ kabineden attı. Kadirov, Seda’nın geri dönmesini Çeçenistan için bir “onur meselesi” ilan etti. Hamzat arabasının havaya uçması sonucunda ölünce Dudurkaeva ailesinin yanına dönmek istedi. Şişhani ise buna izin vermedi ve “bir şehidin karısının yalnız bırakılamayacağını” belirterek Seda’yı kendi eşi yaptı. Ancak Şişhani'nin Hamzat’ı bilerek öldürdüğüne dair dedikodular yayıldı. Zira bir saldırıdan döndüğü sırada aracı havaya uçan Hamzat’ın ölümü şüpheli bulunuyor.