Gazete Vatan Logo

İstanbul’a F1 katkısı 500 milyon euro olacak

TUROB Başkanı Timur Bayındır, “F1 için gelecek 20 bin kişi İstanbul’daki otelleri yüzde 100’e yakın oranda dolduracak” dedi

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Formula 1’in İstanbul tanıtımına katkısının 500 milyon euroyu bulacağını belirtti. 23-27 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Formula 1 yarışlarına ilişkin olarak TUROB’dan yapılan açıklamada, başta Anadolu yakasındaki oteller olmak üzere İstanbul’daki otelleri yüzde 100’e yakın oranda dolduracak olan Formula 1 için dünyanın birçok ülkesinden yarışseverlerin İstanbul’a geleceği kaydedildi.

Dünyada 2 milyarın üzerinde kişinin izlediği Formula 1’in, İstanbul’u dünya gündemine taşıyacağını ifade eden Bayındır, “Formula-1’in ülke tanıtımına olan katkısı 500 milyon euroyu bulacak” ifadelerini kullandı.

Formula 1 için 20 bine yakın kişinin geleceğini ve gelecek yıllarda Formula 1’e olan ilginin daha yoğun olacağını düşündüğünü belirten Bayındır, 2008 yılında İstanbul’da yapılacak olan Formula 1 Türkiye yarışlarının, 9-11 Mayıs tarihleri arasına çekilmesinin ise yanlış olduğunu kaydetti.

Mayıs’a çekilmesin
Bayındır, “Formula 1 yarışlarının Mayıs ayına çekilmesi yanlış bir tarihtir. Çünkü İstanbul’da yılın en dolu olduğu aylar, Nisan-Mayıs ile Eylül-Ekim aylarıdır. Yarışların gelecek yıl Mayıs ayında yapılmasının planlanması, hem Formula 1 için gelenlerin yer bulmasında sorun yaratırken, hem de Ağustos ayında otellerimizin boş kalmasına neden olacaktır” görüşünü aktardı

Haberin Devamı