Gazete Vatan Logo

İspanyol şarkıcı Bebe 18 Aralık’ta sahnede!

İspanyol şarkıcı Bebe 18 Aralık’ta sahnede!

Bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerinden 30’u aşkın sanatçı ve grubu ağırlayan Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri, 6.yılında 18 Aralık’ta İspanyol şarkıcı Bebe’yi müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bebe, son albümündeki muhteşem şarkılarının yanı sıra eski eserlerini de seslendirerek, İstanbul Kongre Merkezi’nde İspanyol fırtınası estirecek.

Türk Telekom Grubu’nun mobil operatörü Avea, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında kendi coğrafyalarına ait müzikleri dünyaya sevdiren müzisyenleri Türkiye’deki hayranlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Gelenekseli modernle, yereli küreselle harmanlayan sanatçıları Türkiye’de ağırlayan Avea, Sıra Dışı Müzik Konserleri’nin 6. yılındaki son konseriyle, 18 Aralık 2015 Cuma akşamı İspanyol şarkıcı Bebe’yi İstanbul’da hayranlarıyla buluşturacak.

Neredeyse dört yıllık bir sessizliğin ardından hayatından izler taşıyan ”Cambio de piel” albümüyle müzik listelerine hızlı bir dönüş yapan akustik flamenko müziğinin usta yorumcusu Bebe, İstanbul Kongre Merkezi’nde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Kendini kadınlardan üstün zanneden erkeklere “Malo” Siempre me Quedara, Malo, Como los olivos, Ella gibi unutulmaz şarkıların yorumcusu Bebe, büyük çıkışını 2004 yılında çıkardığı Pafuera Telarañas (Örümcek Ağları) albümüyle yakaladı. Bu albümüyle, beş dalda aday olduğu 2005 Latin Grammy Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ödülünü alarak uluslararası alanda üne kavuştu. Kendini kadınlardan üstün zanneden her erkeğe aslında ne kadar zayıf olduklarını “Kötü, kötü, kötüsün sen!” diye haykırdığı “Malo” şarkısı ise 2006’da Premios de la Música'da en iyi şarkı adayları arasındaydı.

Bebe’nin şarkılarında her zaman melankolinin izlerini bulmak mümkün. Onun sanatı adeta melankoli ile besleniyor… Keder, hüzün, acı, yalnızlık; Bebe şarkılarının vazgeçilmez öğeleri olarak dikkat çekiyor. Bebe, şarkılarındaki bu duygu yoğunluğunu, “Melankolik olduğunuzda daha fazla düşünürsünüz, kendi içinize daha fazla dönersiniz ve daha fazla yazarsınız” diye özetliyor.

Ruh halindeki gelgitler şarkılarına yansıyor

Haberin Devamı

Bebe,“Tu silencio”da aşkı, sessizliği anlatıp, hayatın karmaşıklığına dem vururken; “Pa mi Casa”nın kıvrak melodisiyle müzikseverleri başka dünyalara taşıyor… Bebe’nin şarkılarındaki sevinç ve coşku “Todo lo que deseaba” gibi şarkılarda ortaya çıkıyor. Ünlü sanatçının ruh halindeki gelgitler; sansürlenmemiş, her zaman kendi gibi olduğu şarkılarla müzikseverlere yansıyor.

Müzik otoriteleri, “Bebe’nin şarkılarını şarkı sözlerini elinize alarak dinleyin” tavsiyesinde bulunuyor. Çünkü onun evrenine girebilmenin en kestirme yolu bu… Ne kadar çok dinlenilirse, o kadar çok derine dalan, tutkulu insanlar için yapılmış şarkılar… İspanyol müziğinin aykırı sesi: Bebe Nieves Rebolledo Vila ya da sahne adıyla Bebe, 1978 yılında İspanya’da doğdu. Suberina isimli bir folk müzik grubunun üyesi olan ailesi sayesinde müzikle erken yaşta tanıştı. İlk gitarını 11 yaşında eline aldı. Cabeza de Toro adlı barda sahneye çıktı. 18 yaşındayken tiyatro eğitimi almak için Madrid’e gitti. 2001’de Extremadura'da yapılan bir müzik yarışmasında ödül aldı. Asıl büyük çıkışını ise 2004 yılında çıkardığı Pafuera Telarañas albümü ile yaptı. Bu çalışmasıyla, 2005 Latin Grammy Ödülleri'nde “En İyi Yeni Sanatçı” ödülünü alırken, uluslararası bir üne de kavuştu.

Haberin Devamı