Gazete Vatan Logo

İslam âlimleri barış için bir araya geliyor

Şiddet ve çatışmalardan bu Ramazan ayında başını kaldıramayan İslam dünyasının âlimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde bugün İstanbul’da toplanacak

Ramazan ayını bölünme, şiddet ve çatışmayla geçiren İslam dünyasının âlimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde “Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi” toplantısında buluşacak. Conrad Otel’de bugün başlayacak toplantının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. İlk gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılımcılara iftar verecek. İslam dünyasının tarihinin en zor Ramazan aylarından birini geçirmesi, çatışma, kargaşa, isyan ve savaşlardan başını kaldıramaması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Bugünkü toplantıya Filistin’den Japonya’ya, Rusya’dan Somali’ye kadar 32 ülkeden İslam alimleri katılacak.

Kimler katılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Irak ve Suriye’de olup bitenleri sadece kaygıyla izlemenin yeterli olmayacağı vurgulandı. ‘Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi’ toplantısına Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Irak Alimleri Meclis Başkanı Mahmut Abdulaziz Al-Ani, Japonya Müslümanları Birliği Başkanı Kimiaki Tokumasu, Rusya Müslümanlar Merkezi Kurulu Başmüftüsü Talgat Tajuddin, İtalya Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gianpiero Ahmed Vincenzo, Somali Din İşleri ve Evkaf Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Rıdvan Hersi Muhammed, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş’in yanı sıra çok sayıda davetli katılacak.

Haberin Devamı