Gazete Vatan Logo

IŞİD petrolü ‘mat’ etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD Petrolünü satmakla suçladığı Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzhinov görevinden çekildi

IŞİD petrolü ‘mat’ etti!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir de Rusların meşhur satranç ustası var. O da bu yarışın içinde, petrol tüccarlığı yapıyor” diyerek şuçladığı ve petrol ticaretinin paralarını aklamak suçlamasıyla ABD’nin Kara Listesi’ne giren Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, iddialar üzerine görevinden çekildi. Ilyumzhinov, Atina’da yapılan olağanüstü toplantıda yetkilerini Yunanistan Satranç Federasyonu Başkanı Georgios Makropoulos’a devretti.Atina’da yapılan toplantıya FIDE Asbaşkanı olan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da katıldı.

‘Bizim tavrımız bıraktırdı’

Tulay, “Toplantıdan önceki akşam yapılan görüşmeler ve kulislerde tavrımızın net olduğunu, devletimizin yanında durduğumuzu üyelere ifade ettik. Rusya ve Ermenistan, Ilyumzhinov’un devam etmesini istedi. Ancak bizim net tavrımız Ilyumzhinov’un yetkilerini devretmesinde etkili oldu” dedi.

‘Erdoğan’ın sözlerine şaşırdım’

1995’ten beri 20 yıldır kesintisiz FIDE başkanlığı yapan Ilyumzhinov’a suçlamalar soruldu. Ilyumzhinov tüm iddiaları reddetti, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili ise “Böyle bir açıklamaya şaşırdım’ dedi.

Haberin Devamı