Gazete Vatan Logo

IŞİD’e karşı iki uçak dolusu askeri yardım

Türkiye, IŞİD’e karşı kullanılmak üzere Irak’a çöl botu, hücum yeleği, uyku tulumu gibi iki uçak dolusu askeri yardım malzemesi gönderdi. Yardımlar Bağdat’ta Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Türkiye, ilk kez IŞİD’e karşı kullanılmak üzere Irak’a askeri malzeme gönderdi. Askeri yardımları taşıyan iki kargo uçağı başkent Bağdat’a dün ulaştı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin Irak’a yönelik yardımlarını taşıyan C-130 tipi iki askeri uçak, başkentin 20 kilometre doğusundaki El Musenna Askeri Hava Üssü’ne indi. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

500 kişilik malzeme

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamada, “Türkiye, gerek DEAŞ’la (IŞİD) Mücadele Uluslararası Koalisyonu bünyesinde, gerekse ikili düzeyde, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Irak Hükümetinin ve halkının yanında olmayı ve Irak’ın birliği ve bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir” denildi. Uçaklarda 500 kişiye yetecek kadar askeri malzeme taşındığı öğrenildi. Malzemenin; çöl kamuflajı, çöl botu, hücum yeleği, soğuk hava çadırı, uyku tulumu, battaniye ve benzeri askeri malzeme olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Avustralya’dan 300 asker

Avustralya, IŞİD’e karşı mücadele eden Irak askerlerini eğitmek üzere 300 asker daha gönderme kararı aldı. Federal Bakanlar Kurulu’nda alınan karara göre, halihazırda Irak askerlerine eğitim veren 200 kişilik Avustralya özel birliklerine ek olarak 300 askeri personel daha Irak’a gönderilecek. Irak’taki askeri rolünü artırmayı planlayan Avustralya’nın yeni göndereceği 300 kişilik birliğin Yeni Zelanda birlikleri ile çalışmalar yürüteceği belirtildi.

Bakan Yılmaz bugün Bağdat’ta
Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı, “Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yarınki (bugünkü) Irak ziyaretinde, iki ülke arasındaki terörle mücadele ve güvenlik alanındaki işbirliği detaylı şekilde ele alınacak” dedi. Kaymakcı, Bakan Yılmaz’ın Irak ziyaretinin ilk gününde başkent Bağdat’ta temaslarda bulunacağını, ikinci gün ise Erbil’de Kürt yetkililerle bir araya geleceğini ifade etti.

Haberin Devamı