Gazete Vatan Logo

İşçiye ücret ödemesi bono, kupon veya senetle yapılabilir mi?

İşçiler, maaşlarının para yerine bono, kupon veya yurtta geçerli parayı temsil ettiği iddia olunan bir senetle ödenip ödenemeyeceğini merak ederken, işveren de ücretleri ödemek için Türk Lirası harici bir yöntem olup olmadığını öğrenmek istiyor. İşte ücret ödemelerinin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İşçiye ücret ödemesi bono, kupon veya senetle yapılabilir mi?

İşçilere ücret ödemeleri nasıl yapılmalıdır? Ücret ödemesi yapılırken para yerine başka bir yöntem kullanılabilir mi? İşte hem işçi hem de işverenlerin merak ettiği sorunun yanıtı.

İŞÇİYE ÜCRET ÖDEMESİ NASIL YAPILMALIDIR?

İşçiye ücret ödemesi emre muharrer senetle, kuponla veya yurtta geçerli parayı temsil ettiği iddia olunan bir senetle veya diğer herhangi bir şekilde yapılamaz. Çünkü 4857 sayılı İş Kanununun 32’nci maddesinde emre muharrer senetle, kuponla veya yurtta geçerli parayı temsil ettiği iddia olunan bir senetle veya diğer herhangi bir şekilde ücret ödemesinin yapılamayacağı belirtilmektedir.

4857 sayılı İş Kanununun 32’nci maddesine göre ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkak kural olarak, Türk parası ile işyerinde veya özel olarak açılan bir banka hesabına ödenir. Ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkak, yabancı para olarak kararlaştırılmış ise ödeme günündeki rayice göre Türk parası ile ödeme yapılabilir.