Gazete Vatan Logo

İş dünyası yasta

Hakkari Dağlıca’da teröristlerin hain saldırısı sonucu askerlerin şehit olması, iş dünyasını yasa boğdu. Teröre isyan eden odalar ve dernekler birlik çağrısı yaptı

İş dünyası yasta

Beraberliğimizi bozamazlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. Bunu çözmeye uğraşan terörün planlayıcılarını, destekleyicilerini ve eylemcilerin peşini, alınlarındaki kara leke ve masum canların ahları, sonsuza dek bırakmayacaktır. Türk iş dünyası adına, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Şehit ailelerine destek

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo: “Şehitlerimizin, terör kurbanı sivillerimizin ailelerine, yetim kalan çocuklarına en yararlı ve etkin desteği vermek üzere ilgili vakıflarla görüşmelerimiz sürüyor. Bir dizi ekonomik ve sosyal destek planlıyoruz.”

Ortak irade en büyük gücümüz

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes: ”Terörün ve şiddetin ülke gündeminin üzerine çöktüğü bu ortamda gerçekleşen Dağlıca saldırısı ile toplum olarak bir kez daha derinden sarsıldık. PKK’nın saldırılarına bir an önce son vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği duyarlılık ve ortak iradenin ülkemizin en büyük gücü olduğuna inanıyoruz.”

Haberin Devamı

PKK amacına ulaşamayacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak: “PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Terör örgütü bilmelidir ki ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemekte. Bu zor dönemlerde bile Anadolu kardeşliğine inancımız sarsılmayacak.”

Kanlı örgütün çaresiz çırpınışı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: “Geçmişteki örneklerde de gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerlerimizi arkadan vurmaktadır. Bu alçak saldırı da kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tam katmanlarını bulacaklar.”

Toplantılar iptal edildi

Terör saldırısı sonrası Türkiye şehit haberleriyle yıkılırken, şirketler bu hafta gerçekleştirecekleri toplantıları iptal etti. Sabancı Holding, Bimsa’nın 40. yıl basın toplantısını erteleme kararı aldı. Mavi, Serenay Sarıkaya ve Kerem Bürsin’in yeni reklam filminin basın toplantısını erteledi. Tahran’da fırsatları yerinde gören Birleşmiş Markalar Derneği, ülkeyle ilgili fırsatları anlatacağı toplantıyı iptal ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı