Gazete Vatan Logo

İş dünyası elini taşın altına koymaya hazır

Enflasyonla mücadele programı bugün açıklanırken, öncesinde iş dünyasından tam destek geldi. TOBB ve MÜSİAD ‘Bu mücadeleye varız. Bu ne tek başına devletin ne de özel sektörün başarabileceği bir mücadele. Hepimiz taşın altına elimizi koymaya hazırız’ mesajı verdi.

İş dünyası elini taşın altına koymaya hazır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, enflasyonla mücadeleyi kamu ve özel sektörün birlikte yapabileceğini belirterek, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız tarafından hazırlanan Enflasyonla Mücadele Programını ve Bakanımız Berat Albayrak’ın mali disiplini koruma ve fiyat istikrarını sağlamaya odaklanmış olmasını, tüm bu sıkıntıları gidermek anlamında önemli buluyor ve destekliyoruz” dedi.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin etkisiyle enflasyonun yeniden çift hanelere çıktığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları hem de firmaları olumsuz etkilediğini bildirdi.

Milli dayanışma

Hisarcıklıoğlu, tempolu ve istikrarlı büyüme için reel sektörün küresel rekabetle uyumlu, gerçekçi, sürdürülebilir maliyetlerle üretim yapabilmesinin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız tarafından hazırlanan Enflasyonla Mücadele Programını ve Bakanımız Berat Albayrak’ın hem mali disiplini koruma hem de fiyat istikrarını sağlamaya odaklanmış olmasını, tüm bu sıkıntıları gidermek anlamında son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Türk özel sektörü olarak bu konuda da milli bir dayanışma içine girmeye, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergilemeye, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadele anlamına gelmektedir.”

Haberin Devamı

İlk destek Boyner’den: Yüzde 10 indirim yapacak
Boyner Grup, tüm şirket ve markalarıyla enflasyonla mücadele program ve inisiyatiflerine destek vereceğini açıkladı. Grup, enflasyonla savaşa etkin katılım doğrultusunda, tüm perakende şirketlerinde müşterilerinin alım gücüne destek olmak için satış kampanyaları, indirimler ve ödeme kolaylıklarını da içeren bir eylem planını hayata geçirme kararı aldı.
Ayrıca Boyner Grup şirketleri tarafından üretilen ve 500’ün üzerinde mağaza ve e-ticaret sitesinde satılan Boyner Grup markalarında yüzde 10 indirim uygulanacak. İndirim Altınyıldız Classics, Beymen, Beymen Club, Cotton Bar, Divarese, Fabrika, Limon ve Network gibi markaları da kapsayan 30’un üzerinde markada geçerli olacak. Takip eden dönemlerde bu oran daha da artacak. Hopi de tüketicilerin alım gücünü artıran, yeni kampanya ve teklifler geliştirerek üye şirketlerin verimliliğini daha da artıran projeleriyle enflasyon mücadele çabalarını grup şirketleri ve sektör dışına da taşıyacak.
Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, enflasyonla topyekün mücadelede hükümet, iş dünyası ve sivil toplumun geliştireceği rasyonel ve etkili tüm girişim ve inisiyatiflere destek vereceklerini belirtti. Boyner, enflasyonla mücadelenin, ekonominin tüm aktörlerinin etkin katılımını ve koordinasyonunu gerektirdiğini vurgulayarak, “Böyle dönemlerde de bize düşen en önemli sorumluluk; doğru ürün, doğru fiyat ve doğru kampanyalarla müşterilerimizin alım gücüne destek olmaktır” diye konuştu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da ekonomi içerisinde yer alan bütün aktörlerin, enflasyonla mücadelede topyekun bir duruş sergilemek zorunda olduğunu belirterek, “MÜSİAD olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı enflasyonla mücadele paketini sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.
MÜSİAD olarak geçmişten bugüne üretim ekonomisi esasıyla büyümeyi, yerli ve milli üretimi kendilerine şiar edindiklerini vurgulayan Kaan, “Meselemiz Türkiye Olsun” diyerek yola çıktıklarını, attıkları her adımı bu şuurla yerine getirdiklerini ifade etti.
Topyekûn duruş sergiliyoruz
Kaan, aynı şuur ve hissiyatla göreve geldikleri ilk günden bu yana, her platformda enflasyonla mücadele konusuna dikkati çektiklerini belirtti. Enflasyonun ekonomik olduğu kadar, sonuçları bakımından sosyal bir olgu niteliği de taşıdığına işaret eden Kaan, şunları kaydetti:
“Bu nedenle enflasyonu yalnızca ‘fiyatlar genel düzeyinde gözlenen artış’ şeklinde değerlendirmek yetersiz olacaktır. Enflasyonla birlikte değer kaybeden yalnızca para birimi değil, aynı zamanda işverenin üretim azmi, işçinin alın teri, yani milletin servetidir. Bu bağlamda üreticisinden tüketicisine, kamu sektöründen özel sektörüne kadar ekonomi içerisinde yer alan bütün aktörler olarak, enflasyonla mücadelede topyekun bir duruş sergilemek zorundayız.”

Haberin Devamı